ANKARA - Kültür ve Turizm eski Bakanı Nabi Avcı, görevini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a devretti. Yeni görevini devralan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Allah her birimizin vaktini bereketlendirsin ve bu memlekete hizmet etme imkânı versin. Bu makamların hepsi gelip geçicidir" diye konuştu.

Bakan Avcı'nın Türkiye'nin gelişimine katkı sunan isimlerden biri olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "Sayın Nabi Avcı kişiliğiyle, zarafetiyle, bilgisiyle, donanımıyla bir yandan kültür adamı, diğer yandan devlet adamı sıfatıyla her zaman AK Parti camiasının yol gösterici kişilerinden birisi olmuştur. Çok cerbezeli görünmeyen ama perde arkasında bizim camiamızın sakin güçlerinden birisi olan Nabi Avcı'dan bu görevi devralmış olmak benim için de hem büyük bir onur hem de büyük bir zorluktur. Kendisine şimdiye kadar yaptığı hizmetler dolayısıyla çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE KATKILARI SON DERECE OLUMLU OLMUŞTUR"

Kurtulmuş sözlerini, "Aynı kabinelerde kısa süre çalışmış olmakla birlikte çok fazla hükumette çalışmış olduk. Çok zor dönemleri birlikte aştık. Türkiye'nin hakikaten siyasi tarihi yazıldığında en zor dönemlerinden birisi olarak yazılacak son 2,5-3 yıllık dönemi birlikte geçirdik. O süreçlerdeki olgun, sakin ama yol gösterici tutumları dolayısıyla da Sayın Nabi Avcı’nın katkıları hem AK Parti hükumetlerine hem Türkiye'nin gidişatına son derece olumlu olmuştur. Kendisini her zaman bütün arkadaşlarımız bu özellikleriyle hatırlayacaklardır" şeklinde sürdürdü.

"MAKAMLARIN HEPSİ GELİP GEÇİCİDİR" 

Görev değişimini bayrak değişimi olarak yorumlayan Kurtulmuş, "Allah her birimizin vaktini bereketlendirsin ve bu memlekete hizmet etme imkânı versin. Bu makamların hepsi gelip geçicidir. İnsanlar makam ve mevkilerinden güç alıyorlarsa zaten onun bir kıymeti yoktur. Eskilerin yine çok güzel bir tabiri var: Şerefü'l mekân bi'l-mekîn derler. Bir mekânın şerefi orada oturanla kâimdir" diye konuştu. Eski Bakan Avcı da, Kurtulmuş'u tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 
Editör: TE Bilisim