ORDU - MHP'de Nihat Şensoy'un üye olmadığı gerekçesiyle İl Başkanlığı adaylığının engellenmesinin ardından, bir tepki de MHP'nin Altınordu Belediye Başkan adayı Onur Şahin'den geldi. MHP Altınordu Belediye Başkan adayı ve Ordu Ziraat Odası eski Başkanı Onur Şahin, MHP İl Başkan adaylığı için Nihat Şensoy'un MHP'li camianın önde gelen bir çok ismine danıştığını, kendisine de destek verdiklerini söyledi. 

"NİHAT BEY'İN ADAYLIĞI CAMİADA VE TOPLUMDA HEYECAN YARATTI"

Kendisine ait Facebook hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yapan Şahin, "Parti Genel Merkezi'nin de iznini alması durumunda kendisini açık bir şekilde destekleyeceğimi de net olarak ifade ettim. Genel Merkez ile gerekli görüşmeleri yaptı, kendisine üyelikle ilgili bir sorun olmayacağı ifade edilidi ve adaylığını açıkladı. Nihat Bey'in adaylığı sonrası siyasi çalışmalarının çoğunda yanında bulundum. Özellikle İl merkezinde camiada görev almak isteyen, ama kenarda durmayı tercih eden bir çok meslek sahibi ve değerli devlet görevlerinde yer aldıktan sonra emekli olmuş toplumun bir çok kesiminden kişilerin il yönetim kurulunda görev almak için biz teklif götürmeden, bizlere başvurduklarına şahit oldum. Nihat Bey'in aday olması bile MHP'nin Ordu'da büyümesine yönelik toplumun inancının artmasına yetmişti" dedi.

MHP'li Onur Şahin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"HAKSIZ İTHAMLARA VE BASKILARA MARUZ KALDI"

"Gittiği her yerde MHP'yi nasıl büyüterek yerel seçimlerde alınan 95 bin oyun çok üzerine nasıl çıkartılabileceğini anlattı. Mevcut yönetimi eleştirmeden, amacının partiyi tüm kesimleri kucaklayacak şekilde bir yapıya dönüştürme hedefini anlattı. Bir veya birkaç kişinin tekelinde değil, herkese eşit mesafede ve herkesi kucaklayarak. Düşünün ki, MHP İl Başkanlığı'nı açıklamış bir aday, bazı ilçe teşkilatlarını arıyor ziyaret için, bazı ilçe başkanları gelmemesi yönünde kaçamak cevaplar veriyor. Kendisini MHP'nin Ordu ilinde tapusunu elinde bulundurduğuna inanan, teşkilatta görevi olmamasına rağmen kendisini teşkilatın üzerinde görenlerce ilçe başkanlarına telefon açıldığını öğreniyoruz .Kongre salonuna girer giremezsin söylemleri de cabası"

"NEDEN ENDİŞELENDİNİZ?"

MHP'li Onur Şahin, Şensoy'un İl Başkanlığı'na adaylığıyla ilgili olarak Ankara'da çeşitli kulisler yapıldığını ileri sürdü ve sözlerini şöyle devam ettirdi: 

"600 delegeden 100 oy bile alamazlar diye iddia edenler, dosyalar hazırlayarak Ankara Genel Merkez'de kamp kurmanın endişe ve korkusu neydi? Kongre Salonu'ndan ve delegenin hür iradesinden neden korkuldu? Madem aday olamaz diye bir aydır yayın yapanların endişesi neydi? Zira her gün geçtikçe Nihat Bey ve ekibine olan inanç ve güven giderek artıyordu."

"NİHAT BEY ADAYLIKTAN ÇEKİLMEMİŞ, ADAYLIĞI ENGELLENMİŞTİR"

"Bir aya yakın aday olamaz diye yaygara koparan ve Genel Merkez'e dosyalar taşıyanlar, buyursun aday olsun, delegenin tercihine saygı gösteririz diyememişlerdir. Delegenin tercihine güvenememişlerdir. Birçok ilçe seçimlerinde uygulamadıkları, parti üyesi olmadığı halde ilçe başkanı seçilen arkadaşlarımızda tüzüğü görmezden gelenler, tüzük gerekçesinin ardına saklanmışlar, bir ay önce adaylığında bir sorun olmayacağını ifade eden Genel Merkez'in tavrının değişmesini sağlamışlardır. MHP bir partidir, küçülterek büyütemezsiniz. 20 yılı aşkın süredir bu hareketin içindeyim. Son yerel seçimlerde tüm teşkilatlarla birlikte çalıştım. İl Başkanlığı ve yönetimi İl'deki tüm teşkilatların lokomotifi görevini görür. İl Başkanı istişare eder, son sözü söyler. Yol haritasını çizer. Yönlendirir, yönlendirilmez. İl Başkanlığı, Genel Başkan'ın temsil makamıdır. O makamı yalnızca İl Başkanı temsil eder, MHP'de eşbaşkanlık yoktur. Yakın dostluk ve arkadaşlık kimseye o makama ortak olma hakkını vermez. MHP bir partidir. Küçük bir yapıyla sınırlı kalarak büyütemeyiz. Nihat Bey ile gittiğim her yerde aynı şeyi söyledik. Amacımız bu camianın büyümesi ve toplumun tüm kesimlerini kucaklaması. Hareketin büyümesi ön yargıları kırarak herkesin parti çatısında siyaset yapmasının önünün açılması. İlçe Kongresi'nde de net bir şekilde ifade ettim. Yerel seçimlerdeki başarıyı sağlayan dili ve politikaları uygulamak zorunda olduğumuzu. Bizleri konuk eden tüm teşkilat mensuplarına teşekkürler. Daha iyiyi başarmak için çaba göstermek ve düşüncelerimizi net bir şekilde ifade etmek anlamında üstümüze düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyorum. Yanlışa yanlış diyerek uzak durmaktan, doğruya doğru diyerek yanında yer almaktan hiç bir zaman vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim."
Editör: TE Bilisim