ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan personel tartışmasında bir başka farklı nokta geçtiğimiz günlerde çeşitli açıklamalarda bulunan sendika ve sendikacıların söylemleriydi. "Sendika polemiğine girmek istemiyorum" diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kendisi ve kurumu hakkında açıklamalar yapan sendikacıları da yaptıkları açıklamaları noktasında itinalı olmaya davet etti.

İşte Başkan Yılmaz'ın o açıklamaları:

"Sendika polemiğine girmek istemiyorum. Çünkü onlarla şu an itibarıyla benim hiçbir muhataplığım yok. Temsilcisi oldukları birimleri en iyi şekilde yönettikleri ve idare ettiklerini iddia ediyorlarsa sorun yok. İddia etmiyorlar ve ortada çok ciddi sorun varsa yine sorun yok. Dolayısıyla başarısızdırlar. Ben İl'in bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu anlamda bir siyaset tarzı benimseyip falancı sendikacıyı, filancı sendikacı ayrışmasına kendimi sokturmam. Sendikaların bizimle ilgili konuşma yaparken, itinalı ve dikkatli olmalarını tavsiye ederim. Zira biz hiçbir zaman bu sürecin içerisinde olmayacağız. Bize yönelik, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şahsımıza ve kurumumuza yönelik bir beyanları eleştirileri olursa bunu basın vasıtasıyla, ya da kamuoyu vasıtasıyla yapmasınlar. Gelsinler bize desinler ki, bizim size şöyle bir talebimiz var. Böyle bir düşüncemiz var. Biz o düşüncelerini aldıktan sonra sorunlarını zaten çözeriz, ya da çözme iradesini ortaya koyarız." 

"GEREKLİ MÜEYYİDEYİ UYGULARIZ" 

"Bizimle hiçbir muhatap olunmaksızın ya da bizimle görüşülmeksizin bazı konulara yönelik, ismimizi, kurumumuzu, kamuoyu önünde tartışma aşamasına getirenlere de gerekli müeyyidemizi uygularız. O müeyyide nedir? Siyasi müeyyidedir, hukuki müeyyidedir sonuna kadar. Zira sendikalar sivil toplum örgütlerinin bizim nazarımızda en üst temsilcilerinden bir tanesidir. Olması gereken alanlardan bir tanesi. Anayasamızın desteklediği kurumlardan bir tanesidir. Artık Ak Parti Türkiye'de memur sendikasının önünü açmış, 1 Mayıs'ı İşçi Bayramı olarak yasal anlamda Meclis'ten kanun çıkartmış ki, o kanunun altında benim de imzam var milletvekili olarak." 

"KÜÇÜK RANT HESAPLARI"

"Olaya bakış tarzı bu iken, burada ufak tefek hesaplarla küçük rant oyunlarıyla, küçücük hesaplarla işin içine bizim girmemiz doğru değil, hem benim muhatap alıp cevap vermem doğru değil. Bu anlamda en iyi cevabı temsil ettikleri birimin üyeleri verir. Biz şimdiye kadar hiçbir zaman bu türlü bir polemiğin ortasında olmadık. Bundan sonra da olmak istemiyoruz. Girmek de istemiyoruz zaten biz de yokuz. Büyükşehir olarak bizimle şu aşamaya kadar bir sendika ya da bazı sendikalar hiçbir olumsuzluk yaşamamıştır. Böyle bir olumsuzluğa meyilli olanlar varsa, direk bize gelsinler." 
Editör: TE Bilisim