CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ve partililerin eski otogar alanında yaptıkları açıklamalara AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin sert tepki gösterdi.

"CHP İl Başkanı ve Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in örgütlerini toplayarak CHP ve avanelerinin sesleri  eski otogardan geldi" diyen Başkan Tomakin, "Bu zatlar yine tamamen varsayım ve duyumlara dayalı hiçbir dayanağı olmayan, CHP İl Başkanı'nın açıklamasında yine  duyumlarına ve varsayımlarına göre konuşma yaparak, burunlarına pis kokular, kulaklarına hoş olmayan duyumlar geliyor diyor. Burnunuza gelen koku, sizin evinizden CHP'den geliyordur. Kulağınızı kapatmışsınız, gerçeklere sağırsınız. Gerçekleri duymuyorsunuz" şeklinde konuştu. 

"MİLLETVEKİLİ NASIL PROVAKATÖRLÜK YAPAR?"

Adıgüzel ile ilgili olarak "Bir Milletvekili yalan üzerinden nasıl olur da bölge esnafı üzerinden provokatörlük yapabilir? Bu nasıl bir kafa yapısıdır. Çocukların bile yapmayacağı yalan üzerine kurulu açıklamaları hayretle ve Ordulu hemşehrilerimiz adına üzüntü ile izledim" ifadelerini kullanan Tomakin, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"SORUMLULUK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NINDIR"

"Sokak duyumlarına göre iddia ettiğinizin aksine, eski otogar alanının tüm yetki ve sorumluluğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nındır. 7 Ocak'ta Ordu kamouyona, televziyonlarda, gazetelerde duyuruldu, ama bu CHP yalan makinası olduğu için gerçeklere kulaklarını tıkadıklarından sağırlar. Duymamışlar demek ki. Gayet normal. Hadi bir kez daha söyleyelim de belki bu sefer duyar CHP'liler. 7 Ocak 2021 tarihinde İlimizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Ordu Valiliği'nde toplamda 83 bin metrekarelik alanda tarihi binalarda yenileme, kentsel dönüşüm ve kent meydanı projesinin hayata geçirileceğini, ayrıca eski otogar ve küçük sanayi alanının bulunduğu toplamda 56 bin metrekarelik alanda bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirileceğini, bu projelerin Bakanlığın, Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütüleceğini söyledi. Yapılacak projede bilhassa yeşil ve kültürel alanlarıyla, bu bölgede ihtiyaç duyulan tüm sosyal alanları içerisinde barındıracak şekli ile altında otoparklarıyla, kongre merkeziyle, kültür merkeziyle bir proje gerçekleştireceğinin müjdesi verildi. Bakanımız tarafından Ordu kamuoyuyla payaşılmıştır." 

"YALAN, İFTİRA, PROVAKATÖRLÜK KANLARINA İŞLEMİŞ"

Bir kez daha tüm sorumluluğun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olduğunu yenileyen AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, "Burada iddia edildiği gibi ne falancı iş adamına, ne de  filancı imar planına gidilmemiştir. Peki bu CHP'nin bundan haberi yok muydu? Vardı, ancak yalan, iftira, provokatörlük bunların kanına işlemiş. Hiç mi utanma duygunuz yok? Hiç mi arlanmanız yok? İddia ettiğiniz gibi elinizde belgeniz varsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatırım. Verin mahkemeye, ama sizde o yürek yok ki" şeklinde konuştu.   


 
"10 SENEDE 10 KM YOL YAPMAYANLARIN 870 KM YOLU HAYALLERİ ALAMAZ" 
 
Türkiye'nin en büyük yol ağına sahip il olan Ordu'da 870 kilometrelik sıcak asfalt ve beton yol çalışmasının yapıldığının altını çizen Tomakin, "CHP Milletvekili olan zat 870 km beton ve asfalt yol yapılmadığını ifade etmişler. Arkadaş siz hiç ilçelere gitmiyor musunuz? Siz hiç eski adıyla  köylere gitmiyor musunuz? Oradaki yapılan yolları görmediniz biliyorum, çünkü körsünüz görmezsiniz. 10 sene bu memlekette gülücükle İl Belediye Başkanlığı yapan bir zat vardı. Sizin gibi duyumlarımıza göre demeyeceğim, araştırılsın bakılsın 10 senede 10 km sıcak asfalt yapmış mı? Yapmamış, yapamaz. Çünkü 10 senede 10 km yol yapamayanların, 870 km sıcak asfalt yol yapımını hayalleri alamaz, almaz. Sizde o vizyon yok. Sizde hizmet yok. Varsa yoksa yalanlar üzerine kurulu bir sisteminiz var. Hani burnunuza gelen koku vardı ya, işte o sizin zamanınızda Ordu'nun orta yerinde çöplük olarak kullandığınız Durugöl çöplüğünden geliyordur" dedi. 

"BAŞKANIMIZ ORDU AÇIŞINDAN BÜYÜK BİR ŞANSTIR"
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in Ordu için bir şans olduğunu dile getiren Başkan Tomakin, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde Türkiye'nin enerji alanında adeta çağ atlamasına sebep olan, büyük yatırımlara imza atmış, aynı zamanda Ordumuzun uzun yıllar boyunca beklediği, üniversite, doğalgaz, Topçam Barajı, 145 yıllık beklenti olan Dereyolu, Ordu-Giresun Havaalanı  gibi yatırımlara imza atmıştır. Havaalanı demişken, hani sizin VİP'ten geçmek için can attığınız, en çok da sizin kullandığınız havaalanımız. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olması ve göreve başladığı tarihten itibaren, 'Bütünşehir' düşüncesinde hiçbir ilçeyi ayırmadan, parti ayrımı gözetmeden hizmet etmesi Ordu ilimiz açısından büyük bir kazançtır" ifadelerini kullandı.

"BÖLÜCÜLÜĞÜ KİMİN YAPTIĞINI TÜRKİYE BİLİYOR"

CHP'li Mustafa Adıgüzel'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile ilgili iddialarına da yanıt veren Başkan Tomakin, "Başkanımızın bölücülük yaptığından dem vurmuşsunuz. Bölücülüğü kimin yaptığını Türkiye biliyor. Sizin kiminle, hangi terör örgütüyle bağlantısı olan partiyle iş tuttuğunuzu cümle alem biliyor, ama siz çamura yatıp hep başkasına yalanla, dolanla saldırmaya çalışıyorsunuz. Çok yazık çok" dedi. 
 
"İŞTE SİZE TARAFSIZ BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ"
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in tarafsızlığının kanıtı olarak Gülyalı Belediye Başkanı CHP'li Ulaş Tepe ve Gülyalı Belediyesi'ni örnek gösteren Tomakin, "Sadece CHP'li Gülyalı Belediyemize 2 yılda 9.5 km sıcak asfalt, 1.4 km. beton yol, 2b4 km. parke yol yaptık. CHP'li Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesine yaptığı hizmetlere teşekkür etti. Bu teşekkürünü gerek sosyal medyada, gerekse ilçe merkezine astığı pankartlarla göstermiştir. Aynı şekilde farklı siyasi partilerde olan İkizce ve Çamaş ilçelerinde mahallelere asfalt yol, içme suyu, kent meydanı, turizm ve tarihi eserlere yönelik yatırım ve hizmetler de hiçbir ayrım gözetilmeksizin yapılan hizmetlerdir. Eğer yolları görmek istiyorsanız, il başkanınızla birlikte hiç gocunmadan tek tek göstermeye, sizen zaman ayırmaya hazırım. Olur ki, daha duyumlarınıza göre varsayıma göre hareket etmezsiniz" dedi.

Editör: TE Bilisim