ANKARA - Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem katıldı.

Toplantının sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, "Hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban vermeyiz" dedi.

Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Başbakanlık bünyesinden bir koordinasyon merkezi oluşturulduğunu belirterek, 24 saat esasıyla çalışacaklarını söyledi. Davutoğlu, olaylarla ilgili olarak bütün vali ve kaymakamlarla anlık temas içinde olacaklarını da vurgulayarak, "Kimse bu tür şiddet olaylarından sonra, bundan hesap sorulmayacağını düşünmesin. Tek tek bunun hesabını sorarız. Türkiye bir hukuk devletidir ve gereğini yapmak bizim için vatan borcudur." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim