ANKARA - Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda bir kez daha isim vermeden bazı gazeteleri ve köşe yazarlarını eleştirdi. 'Müstehaktır' tartışmasıyla gündeme gelen Hürriyet'in köşe yazarı Yılmaz Özdil, ve Doğan Medya'nın patronu Aydın Doğan, Başbakan Erdoğan'ın eleştiri oklarına hedef olan iki isimdi. Başbakan Erdoğan, "301 şehidimize bu hakareti yapanlara hep birlikte, bu 301 kardeşimin tüm ailelerinin bunlara dava açması lazım. Biz bunların da takipçisi olacağız" dedi.

"İNSANLIKTAN NASİBİ OLABİLİR Mİ?"

İşte Başbakan Erdoğan'ın çok ağır eleştirilerle dolu o konuşması:

"Bizim şehit madencilerimize, Ak Parti'nin mitingine katıldı diye, biz kimlerin katıldığını bilemeyiz. Onlara müstehaktır diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi? Soruyorum olabilir mi? Bunlarda ne insanlık var, ne vicdan var. Ama O'nu gazetesinin köşesinde yazdıranda da ne vicdan var, ne insanlıktan nasibini almak var. O da aynı."  

"GÜYA KADIN... NEDERE KADIN HAKLARI DERNEKLERİ?"

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde bu kez de bir başka köşe yazarı Yazgülü Aldoğan vardı. Aldoğan, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçilerle ilgili olarak "Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor. Şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin. Onlar ne şehit ne gazi kar yoluna gitti niyazi" twitini atmıştı. Gazeteci-Yazar Yazgülü Aldoğan'ın attığı bu twiti ve kendisini de sert bir dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aynı şekilde bir başka yazarın güya bayan. O da ne şehittir ne gazi, ardından niyazi diyor. Şuna bak? Güya kadın. Şimdi ben soruyorum. Hani kadın hakları dernekleri? Hani insan hakları dernekleri? Bir başka yerde birşey olduğu zaman hep ayağa kalkıyorsunuz. Burada niye ayağa kalkıp da bunların yüzüne tükürmüyorsunuz soruyorum sizlere." diye konuştu. 

"77 MİLYONUN YÜZÜNE TÜKÜRMESİ GEREKEN İNSANLARDIR"

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"301 şehidimize bu hakareti yapanlar, bu ülkede aslında 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlardır. Değerli kardeşlerim bu iş o kadar ucuz değil. Bu insanın, bu şehitlerin ruhunu muazzeb ediyor bu yaklaşımlar. Ben buradan tekrar sesleniyorum. 301 değil, hep birlikte bu 301 kardeşimin tüm ailelerinin bunlara dava açması lazım. Biz bunların da takipçisi olacağız. Şu ana kadar aldığım bilgi, 50 kadar dava açan var ama hepsinin açması lazım. Bu kardeşlerimize bu hakareti yapanlar, arkalarında bütün varisleri bu davaları açmak suretiyle bunlara haddini bildirmesi lazım." 

"HÜRRİYET YAZARI MELİS ALPHAN DA NASİBİNİ ALDI"
"SEN KİMSİN YA?"

Bir başka Hürriyet Gazetesi Yazarı olan Melis Alphan da sosyal medya hesabı üzerinden, Soma'ya ve Somalı maden işçilerinin aileleri için başlatılan yardım kampanyalarını hedef alarak, "Bu yardım kampanyalarına destek olmayın şimdilik. Deprem gibi değil, insanların evi barkı var. Yapacağınız yardımşlar sadece hükümetin ekmeğine yağ sürüyor. Ve uzun vadede mağdurlara zararı dokunacak" şeklinde yazmıştı. Erdoğan, Melis Alphan'ı da eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir başkası, dün yazıyor. O da bir bayan. Bunlara yardım etmeyin diyor. Soma'ya yardım etmeyin diyor. Bunların hepsinin evleri var diyor. Şuna bak ya? Sen kimsin ya? Sende zaten vicdan yok! Sen vicdanından nasibini almamışsın. Sende işte bir yerde kurulu tezgahın var demek ki, orada rahat rahat istediğin gibi üflüyorsun, üfürüyorsun veya üfleniyorsun. Ama kalkıp sıkılmadan, utanmadan, Soma'ya yardım etmeyin diyorsun. Bunların ne ücret aldığını, nasıl bir yaşam içinde olduğunu biliyor musun? Biz onların varisiyiz ve biz onları korumak, onlara sahip çıkmak zorundayız." 

"ALLAH'IN İRADESİNİ KENDİNDE GÖRECEK KADAR AŞAĞILIK"
"KARGAYA DA HAKARET ETMEYELİM"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu anlayış, bu zihniyet bir zamanlar ne yazıyordu? Tüketmeyin. Ekonomi dursun. O Gezi olaylarının olduğu sıralarda. Bunu dediler. Emeği değil, onurunu satanlardan Ak Parti iktidarı hiçbir zaman olmadı. Ak Parti'ye oy verdiler, başlarına musibet geldi diyor bir terbiyesiz. Şu lafa bak ya? Yani hakimi mutlak olan Allah'ın iradesini kendinde görecek kadar aşağılık birisi. Sen kimsin? Sen böyle bir şeyi nasıl söylersin? Ondan dolayı musibet gelmiş. lafa bak. Demek ki, yaşanan her musibet bir siyasi irade sebebi öyle mi? Sormak lazım. Acaba siz bundan önce bu ülkede meydana gelen musibetlerde oyunuzu nereye vermiştiniz acaba? Bunlar ne akılsız, ne densiz adamlar ya? Ellerinde kalem, çala kalem gidiyorlar. Böyle anlayış olabilir mi? Ama zihniyet bu. Anlayışları bu. Ne olacak? Bütün mesele kılavuzu karga olan meselesi. Mesele bu. Kargaya da hakeret etmeyelim. Böyle bir durum var."
Editör: TE Bilisim