Başbakan Binali Yıldırım öğle saatlerinde Giresun ve Ordu programı için Ordu-Giresun Havalimanı'na geldi. Buradaki karşılamanın ardından Giresun'a geçen Başbakan Yıldırım, Atatürk Meydanı'nda oldukça büyük bir kalabalığa hitap etti. Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlatan Yıldırım'ın hedefinde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce vardı. 

"HANGİ YETKİYLE YAPACAKSIN?"

Özellikle İyi Parti, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ittifakını eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, "Sağ elinize Güneş'i vereceğim diyorlar, sol elinize Ay'ı vereceğim diyorlar, vaat de vaat. İyi güzel de, sen CHP'nin seçim beyannamesini okumadın mı? Orada diyor ki, Cumhurbaşkanı sembolik olacak, yetkisi olmayacak. Hangi yetkiyle bu vaatleri yapacaksın? Hem yetkilerini kaldıracaklar, parlamenter sisteme geri dönecekler, hem de boyundan büyük vaatler vereceksin. Millet yemez bunu, Giresunlu yemez" diye konuştu. 

"YENİ SİSTEMİN ADI SADELEŞTİRME"

Yeni sistemin neler getireceği hakkında da başlıklar sunan Başbakan Yıldırım, "Bu sistemde biliyorsunuz sadeleştirme yapıyoruz. İki başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Başbakanlığı kaldırıyoruz, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni getiriyoruz. Bundan sonra çekişme, itişme, kakışma yok. İrade tek, o irade de milletin iradesi, sizin iradesi. Sandıkta neye karar veriyorsanız, Türkiye'de o olacak. Biz bunun adına sadeleştirme diyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle işler daha da hızlanacak, bürokrasi daha azalacak, vatandışaın devlet dairelerindeki işi çok daha kolaylaşacak" diye konuştu.

"KARAGÖL'DEN KAR BAĞIŞLIYORLAR"

Hayal anlatmadıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "16 yıldır yaptıklarımızı anlatıyoruz. Gelecek 5 yıl için de projelerimiz var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Giresun uşakları, bunlar Karagöl'den kar bağışlıyor millete farkında mısınız? Sizin de inandığınızı anladılar nihayet, ayarları bozuldu. Ayar bozuldukça vitesten atmaya başladılar. Cumhur İttifakı'na iftira üstüne iftira atıyorlar. Cumhur İttifakı'nın karşılğı 15 Temmuz alçak saldırısına karşı meydanlara inen Giresunludur" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, Giresun'daki programının ardından Ordu'ya hareket etti.

Editör: TE Bilisim