ANKARA - Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Çocukları dağa kaçırılan aillerin yaptığı eyleme değinen Erdoğan, HDP'ye de çağrı yaparak, göz dağı verdi. HDP'lilerin bu çocukların adreslerini bildiğini söyleyen Erdoğan, bu çocukları getirmedikleri takdirde B ve C planlarını devreye sokacaklarını söyledi. 

İşte Erdoğan'ın HDP hakkındaki zehir zemberek açıklamalarından satır araları:

"ALIP GELECEKSİNİZ, ALMAZSANIZ B-C PLANIMIZ DEVREYE GİRER"

"Buradan, Ak Parti Grubu'ndan bir mesaj daha veriyorum. Bu önemli bir mesaj.  yeni bir şey söylüyorum. BDP'ye, yeni adıyla HDP'ye bir çağrı yapıyorum veya ikisine de farketmez. Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için şu anda eylem yapan anneleri, babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin, babaların bu feryadını tüm Türkiye'nin, Türkiye ve Dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Neredesin Dünya medyası? Galatasaray Lisesi'nin önünde gelip oturma eylemi yapanları yazardınız, çizerdiniz. Görüntülerdiniz. Peki yavruları dağa kaçırılan bu anneleri niye görmüyorsun? Niye bunları yazmıyorsun? Türkiye medyası, bir kısmını tenzi ediyorum ama duyarsız kalanlara sesleniyorum. Siz niye yazmıyorsunuz? Siz niye görmüyorsunuz? Ey BDP, HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidiyorsunuz, anlaşıyorsunuz, alıyorsunuz geliyorsunuz ya? Bu annelerin yavrularını da alıp gelin bakalım. Alıp gelin. Bunların da adreslerini gayet iyi biliyorsunuz. Nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Alıp geleceksiniz. Alıp gelmediğiniz takdirde, bizim de B planımız, C planımız  devreye girer. Bunu da çok açık söylüyorum."

"DAĞA GÖTÜRÜLÜYOR, PERVASIZCA ÖLÜME YOLLANIYOR"

"Bugüne kadar anneler, babalar tehdit nedeniyle bu feryatlarını dile getiremiyordu. Acılarını içlere atıyorlardı. 15 yaşlarında nice çocuk kandırılıp dağa götürülüyor, pervasızca ölüme yollanıyor. Cenazeleri dahi annelerine teslim edilmiyordu. Kimileri infaz ediliyor, tacize uğruyor, sömürülüyor ama ailelerine yalan haberler veriliyordu. Terör örgütünden kaçan üç kızın işkenceyle öldürülmesi henüz unutulmadı. Askerimizin mağaradan çıkan teröristle diyaloğu, teröristin annesini özlediğini ve görmek istediğini söylemesi henüz hafızalardan silinmedi. Doğulu, Güneydoğulu anneler artık yüreklerini ortaya koyuyor ve çocuklarının kaçırılmasına itiraz ediyorlar. Bu itirazın, bu feyradın duyulmasını, o annelerin haklı mücadelesini 77 milyon tarafından desteklenmesini diliyoruz. Biz de anneleri çocuklarla buluşturmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kararlılıkla sürdüreceğiz." 
Editör: TE Bilisim