RİZE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de 123 milyon liralık yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Rize Valiliği önündeki meydanda Rizelilere seslendi. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satır araları:

"Bizim gündemimizde başarılı şekilde büyüyen Türkiye ekonomisi var. Bizim gündemimizde Dünya'nın en büyük havalimanı var. Bizim gündemimizde kendi ürettiğimiz ATAK helikopterlerimiz var. Bizim gündemimizde Marmaray var. Lastikli tüp geçit var boğazın altından, İzmit Körfez Köprüsü var. Hızlı tren hatları var, Ovit Tüneli var, Yavuz Sultan Selim Köprüsü var." 

"YATSINLAR KALKSINLAR TAYYİP ERDOĞAN'A KÜFRETSİNLER"
"ŞU KILIÇDAROĞLU DENEN ADAM..."

"Peki muhalefetin gündeminde ne var? Onların gündemi farklı. Yatsınlar, kalksınlar Tayyip Erdoğan'a küfretsinler, hakaret etsinler. Gündemlerinde başka birşey yok. Utanmadan, sıkılmadan, şu Kılıçdaroğlu denilen adam bayrağı diyor, Erdoğan indirdi diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür. Sen bunu Erdoğan'a nasıl söylersin? Sen bir defa Hakkari'ye Türk bayrağı ile giren adam değilsin. Sen Hakkari'ye PKK'nın gölgesinde giren adamsın. Hakkari mitinginde bir Türk bayrağı sallandıramadın. Sivas'tan öteye geçemedin. Siz Sivas'ın ötesinde kaldınız. İşte onun için de aldığınız oy belli. Ama Ak Parti Türkiye'nin 81 vilayetinde var. Her yerde varız. Biz Türk bayrağı ile varız, biz teşkilatımızla varız. Sen önce bir defa, aynaya bak. Kendine çeki düzen var, kime neyi söylediğini bil. Her gittiğim yerde 4 şey söyledim. Hala söylüyorum. Ta Afyon'dan yola çıktığımızda söyledik. Ne dedik? Tek Millet dedik. Ne dedik? Tek bayrak dedik. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır dedik. Bunu Diyarbakır'da da söyledim, Hakkari'de de söyledim. Van'da da söyledim. Sen nerede söyledin? "İnsan utanır, utanır ama bunlarda o yüz yok. Bunlarda o yüz yok. Ancak bunlar kendi yatak odasına girdikleri zaman bunları söyler. Oraya bunların girmesi söz konusu değil. Değerli kardeşlerim, üçüncüsü tek vatan dedik. Dört, tek devlet dedik. Rabia. Bunu da kıskanmış ama içini dolduramıyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik ve böyle yürüdük." 

"MUHALEFETİN TAHRİKLERİNE KARŞI DİKKATLİ OLUN"

"Onların ufku da, vizyonu da, hayalleri de bizim yaptıklarımıza erişemez. Onlar fırsat peşinde koşuyorlar. Tahrik peşinde koşuyorlar. Mezhepçilik yapıyorlar. Onlar ayrımcılık yapıyorlar, ayrıştırmanın mücadelesini veriyorlar. İşte 30 Mart öncesinde bu Pelsilvanya örgütüyle ittifak yaptılar. Hala o ittifakın heşinde kendilerini bataklığa sürüyorlar. Bu muhalefetin tahriklerine karşı dikkatli olun. Zira artık ateşle oynamaya başladılar. Artık en kutsal değerlerimizi dahi siyasi istismar, siyasi fırsatçılık malzemesi yapmaya başladılar. En kutsal değerlerimizi kullanarak nefreti, öfkeyi, kutuplaştırmayı körüklemeye başladılar."

"TEMELİ OLMAYAN BİNANIN ÇATISI OLUR MU? SADECE TURİSTİK ZİYARET YAPIYORLAR"

"Çıkmış Kılıçdaroğlu, Bahçeli sokak sokak dolaşıyorlar. Cumhurbaşkanlığı için çatı aday arıyorlarmış. Çatı kuracaklarmış. Yahu temeli olmayan binanın çatısı olur mu? Yani bunlar temelden başlamıyor işe, çatıdan başlıyor. Dolayısıyla demek ki olacak olan birşey yok. Hiçbir yerde, önce çatı sonra temel olmaz. Önce temel olacak ki, sonra çatı olsun. Yapacakları birşey yok. Sadece turistik ziyaret yapıyorlar. Bu oyunları inşallah 10 Ağustos'ta hep birlikte bozacağınıza ben inanıyorum. Ak Parti'nin adayı kim olursa olsun, bu yürüyüş aynen devam edecektir."

"TÜRKİYE'DE ÇOK TEHLİKELİ BİR OYUN OYNANMAK İSTENİYOR"

"Bir hainin, Diyarbakır'da yaptığı hareket, bir kendini bilmezin askeri garnizon içerisindeki bayrağımıza karşı yaptığı bu hareket, bir defa Türkiye'de bir birliğin, bir birlikteliğin işaret fişeği olmuştur. İlgisi kesimlere söylenmesi gerekenleri söyledik. O hainin de tespiti yapıldı. Çok hassas, çok yoğun şekilde araştırıyoruz. Bulup ortaya çıkaracağız. Bazı kişiler gözaltına alındı. Soruşturmalar devam ediyor ancak bu haince hadise yüzünden Türkiye'de çok tehlikeli bir oyun oynanmak isteniyor. İşte bu oyuna, bu tuzağa, bu tahrike karşı sizlerden çok dikkat olamınızı, sağduyulu olmanızı, vakarla davranmanızı rica ediyorum. Bunların her türlü istismarcısı var." 

"DİYARBAKIR'DAN SONRA BAYRAK SEVGİSİ AKILLARINA GELDİ"

"Bir kısmı bayrağımıza bu şekilde saldırarak istismarını yapar, bir diğer kısmı da malesef yine bayrak üzerinde farklı istismar yollarına gider. CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin tahriklerine, tuzaklarına asla gelmeyin. Bakın bu CHP, bu MHP Diyarbakır'da bayrağımıza saldırı olunca bayrak sevgisi o zaman akıllarına geldi. CHP 2011 seçimlerinde söyledim. HDP o zaman BDP, anlaşarak gitti miting yaptı. Bir tane Türk bayrağı açamadı. Şimdi TBMM'de CHP, MHP bayrak şovu yapıyorlar. Ya onu Hakkari'de niye yapmadınız? Gezi Olayları'nda Ankara'da Türk bayrağını yakan hainlere siz kucak açtınız ya. Senin milletvekillerin onlarla beraber hareket etti ya. Bölücü terör örgütü liderinin posteriyle, Gazi Mustafa Kemal posterini yanyana asanlara siz kucak açtınız ya. Şimdi çıktınız bayrak üzerinden istismar yapıyorsunuz. Allah aşkına, 81 vilayetin tamamında kendi parti bayrağını bile dalgalandıramayanlar nasıl oluyor da Türk bayrağının istismarına yelteniyorlar. Bunlar Sivas'ın ötesine geçemedilerb. Sivas'ın ötesinde varlık gösteremediler. Kendi parti bayraklarını dahi dalgalandıramadılar. Hiç gitmedikleri, gidemedikleri yerlerde, gitmeye cesaret bile edemedikleri yerlerde bayrak indirildi diye istismar siyaseti yapıyorlar. Biz nerede bayrağımız dalgalanıyorsa orada Ak Parti olarak varız." 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HİÇ KİMSE KARŞISINDA BOYUN EĞMEZ"

"Çözüm Süreci, altını çizerek söylüyorum. Birilerinin iddia ettiği gibi sırf boyun eğme, bir taviz verme sürdeci asla değildir. Olmamıştır. Bunu böyle zannedenler varsa, büyük yanılgı içindedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç kimse karşısında boyun eğmez. Hiç kimseye taviz vermez. Biz birliği, dirliği, kardeşliği daha da yüceltmenin peşindeyiz." 
Editör: TE Bilisim