AFYONKARAHİSAR - Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla sabah saatlerinde kutlama törenine katıldığını hatırlatarak, "Güya bugün bir tane hukukçuyu dinledik" dedi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasına ilişkin değerlendirmeyi yarınki kapanış konuşmasında yapacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunlar, bu tür ne yazık ki hukuk mensubu. Anayasa profesörüymüş, ne olursan ol. Eğer sen bunu sindirememişsen, eğer sen doğru, dürüst konuşmuyorsan, bütün ifadelerini dürüstlük üzerine değil de maalesef dürüst olmayan ifadeler üzerine inşa ediyorsan, senden bir şey olmaz, istediğin kadar profesör ol, kusura bakmayın. Bunlarda saygı denen bir şey yok" diye konuştu.

"ÇIKAR CÜBBENİ, KENDİNİ İSPAT ET"

Başbakanz Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Çıkar cübbeni sen de, birilerinin yaptığı gibi söylüyoruz. Siyaseti çok seviyorsan, çık bu siyaset meydanına orada kendini ispat et. Orada devletin üst ricali, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, herkes orada, yargı orada. Bir kısım da şakşakçılar var malum. Onlar da alkışlıyor. Bir kısmı, hepsi değil tabi. Onlar da alkışlıyor. Onlarla da tabi tatmin oluyor. Değerli arkadaşlar artık tahammül, tahammül, tahammül... 25 dakika Başkan konuşacak, sen orada 1 saat konuşacaksın. Bu millet seni dinlemeye mecbur mu? Böyle şey olabilir mi?"

"DEPREMDEN BUGÜNE 5 KATRİLYON DESTEK VERDİK"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Van depremi ve Vanlı depremzedelerle ilgili ifadelerine de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Van'la ilgili tamamen yalan, orada bir ifade kullanıyor. Biz Van'da kiracılara ev vermedik. Bir defa konuyu iyi öğren. Biz Van'da yaklaşık 18 bin konut yaptık. Bunların içerisinde öncelikli olan nedir? Ev sahiplerine konutlarını vermektir. Biz ev sahiplerinin konutlarını verdik, artan konutlarımız vardı. Artan konutlarımızı da kiracı olanlara kura ile onlara sattık. Bunun dışında orada kiracılardan konut sahibi olmak isteyenler olursa, TOKİ orada konut yapmaya devam edecektir. TOKİ konutlarından gider alırlar. Bunlar orada konut sahibi değildi ki, sen nasıl hukukçusun? Zaten kirada oturuyordu, şimdi de bir başka yerde kirada oturur. Olayın aslı bu ama bunu nakledişi farklı. Ve biz kimseyi açıkta bırakmadık. Devamlı aş, sürekli yağdırdık ve orada depremden bugüne kadar 5 katrilyon Van'a destek verdik. Bundan zerre kadar bahsetmiyorsun ve orada kalkıp Hükümetimizi utanmadan sıkılmadan yargılamaya yöneliyorsun. Sen nasıl yargı mensubusun?" dedi. 

"MÜRACAAT ETTİĞİ KAPI BELLİ"

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü müracaat ettiği kapı belli. Kendi zihniyetinde, kendi kafa yapısında kişiler. Gel bir sor bakalım, buraya neler yapıldı? Gitmiş konteynere gezmiş, o konteynerlerin oraya gelmesi bile önemlidir. Bunlar hiçbir zaman dertli olmamışlar ki duygu sömürüsüyle işi farklı yere çekiyor."              
Editör: TE Bilisim