ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, "28 Ağustos 2014 tarihinde partimizin Olağanüstü 1.Kongresi'nde Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kutsal bir emaneti devraldım" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:  

"Bu 25 yıllık tarihte bir akademisyen olarak, bir Başbakan Başdanışmanı ve Büyükelçi olarak, Dışişleri Bakanı olarak ve Başbakan olarak aziz milletimizin hizmetinde olmak benim için en büyük gurur vesilesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

"BU ŞARTLAR ALTINDA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü, bir gün sonra da partisinin kurmaylarıyla bir araya geldi ve flaş bir kararla veda kararı aldı. Davutoğlu, aldığı kararı ise şu cümlelerle ifade etti:

"Eğer refik önemliyse ve hedef önemliyse, hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Bu anlamda yaptığım muhasebe, bütün arkadaşlarımla yaptığım istişareler, Cumhurbaşkanımız dahil siyasi tecrübesine güvendiğim ve sorumluluk hissettiğimiz bütün dostlarımızla yaptığım istişareler neticesinde Ak Parti'nin birliğinin, beraberliğinin devam için refik değişmesindense, bir Genel Başkan değişiminin daha doğru olacağı kanaati bende hasıl oldu. Çünkü herhangi bir şekilde MKYK yenilenmesi, partimiz için de gereksiz tartışmalara sebebiyet verecekti. Bu bağlamda, önümüzdeki Olağanüstü Kongre'de bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum." 
Editör: TE Bilisim