"Ordu'ya Giresun'un selamını getirdim" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Sizler başından beri AK Parti'ye sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız, bizlere sahip çıktınız. Yüzde 67 ile Recep Tayyip Erdoğan dediniz, 16 Nisan'da yüzde 62 ile demokrasiden yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden yana tercihinizi yaptınız 'evet' dediniz. AK Parti Ordu'dan her zaman yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

"Milletin emanetini darbecilere teslim etmedik. 15 Temmuz'da Ordu meydanlardaydı" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, "Sizler meydanlara indiniz, alçaklara hakettikleri cevabı verdiniz. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmediniz, ezanları dindirtmediniz. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. 

"24 HAZİRAN TARİH BİR SEÇİM"

24 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "2002'de başlattığmız büyük değişimi 2023'e Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına taşıyacak seçime gidiyoruz. 24 Haziran'da Ordu istikrarı kalıcı hale getirecek miyiz? Ordu, iradenizi Cumhurbaşkanımızdan yana, AK Parti'den yana kullanmaya hazır mısınız? Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? Vakit geldi, Ordu bize söz veriyor. 24 Haziran'da 'Vakit Türkiye Vakti' diyor muyuz? Güçlü Hükümet, güçle Meclis, güçlü Türkiye'ye hazır mıyız? Sizin bu coşkunuz, bu heyacanınız aydınlık yarınlarımızın müjdesidir inşallah" dedi. 

"YIKIM DEĞİL, ESER SİYASETİ YAPTIK"

AK Parti olarak yıkım siyaseti değil, eser siyaseti yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, 40 yıllık hayal olan Ordu-Giresun Havalimanı'nı denizin üzerine yaptıklarını söyledi.

Avrupa'nın deniz üzerine yapılan ilk havaalanını inşa ettiklerine dikkati çeken Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Havaalanımıza yıllık 1 milyon 200 bin yolcu geliyor. Biz bu havaalanını yapacağız dediğimizde bizimle alay ettiler. AK Parti söz verdi mi yapar. Yapamayacağı hiçbir sözü vermez. Bizim diğerlerinden farkımız bu. Şimdi Ordu'ya yakışır, güzel bir stadyum yapıyoruz. Mevcut stadyumu da yıkıyoruz, yerine millet bahçesi yapıyoruz. 29 aile sağlığı merkezi açtık. Karadeniz-Akdeniz yolunun çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ordu Akkuş üzerinden Akdeniz'e kadar bir otoyol inşa ediyoruz. Bu yolla Ordu, İç Anadolu ve Akdeniz'in açılan kapısı olacak. Çünkü biz daima halka hizmetin hakka hizmet olduğuna inanmış bir partiyiz. Bu yola baş koymuşuz. Biz vatandaşımızın yüzünün gülmesi için siyaset yapıyoruz. Aklımızda milletimiz, gönlümüzde Türkiye var." 

Yıldırım, 16 yıldır canla başla çalıştıklarını ama daha yapacak çok işlerinin olduğunu dile getirdi.

Ülkenin gücüne güç katacaklarını ve 24 Haziran'da Türkiye'yi şaha kaldırmak için sandık başına gideceklerini vurgulayan Yıldırım, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye demeye var mısınız? AK Parti güçlü bir şekilde Meclise girerse Cumhurbaşkanımız da seçildiğinde çok daha güçlü hizmet edecek. Bürokrasi daha da hızlanacak. İşler daha da hızlanacak. O halde gün bugün, vakit Türkiye vaktidir." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından AK Parti'nin 27. Dönem milletvekili adaylarını tanıttıktan sonra bir süre Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde dinlendi ve ardından Ünye'deki iftar programına katılmak üzere hareket etti.

Editör: TE Bilisim