İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Esenler ve Güngören ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamalarda, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun hakaret ettiği Ordu Valisi Seddar Yavuz'a sahip çıktı, İmamoğlu'nu ise sert bir dille eleştirdi.

İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları:     

"Bir güç zehirlenmesine doğru giriyor. Geçmiş Türkiye'nin kodları üzerinden geçen gün Binali Abi'ye yaptıkları, o gösteriden çıkarken O'na yaptıkları hakaret gibi, geçen gün ben havalimanından aşağıya inerken Trabzon'da birilerinin bana 'akıllı ol' demesi gibi, bir şekilde hakkı olmadığı halde havalimanından uyarmalarına rağmen, nica etmelerine rağmen bir baskın şeklinde devletin VIP'sini, orada ismi yazmadığı halde 14 kişiyle ve yüzlerce kişiyle gelip basıp bir buradan gideriz diyebilecek bir anlayış bir fütursuzluk sergilemektedir. Bakın maskeler düşmektedir. Hatırlarsanız Belediye Başkanlığı'na bir takım abidik ve gubidikle seçildiği günlerin ilkinde oturmuş hatırlayacaksınız musakka tartışması yapıyordu. Musakka tartışmasından, antrikot tartışmasından, bugün özel uçaklarla beraber haketmediği VIP'lerden saltanat tartışmasın dönenlere bir cevap vermenizi 23 Haziran'da istiyoruz İstanbul'da. Bu kadar açık ve net."

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I ÖVGÜLERLE KARŞILIYORSUN"

"Bir de bakın orada O'nu uyaran, Trabzon'da indi. Fiili durum yaptı, havalimanından geçti arkadaşlar nezaketli davrandılar. Dediler ki, biz sorumluyuz. Sizi şuraya alalım. Vali'ye söylediği söz şu, 'Bu Vali it' diyor. Bakın devletin valisine. Ey İmamoğlu, sen devletin Vali'sine it diyorsun da, Selahattin Demirtaş'ı övgülerle karşılıyorsun, övgülerle karşılıyorsun."    

Editör: TE Bilisim