İçişleri Bakanı Bakan Soylu, Kastamonu'nun Ilgaz Dağları'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi açılış törenine katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu'nun gündeminde HDP'lilerin yazdığı tiyatro oyununa gidenler arasındaki 2 Ordulu Kadir İnanır ve Canan Kaftancıoğlu vardı. 

Tiyatroya gitmenin kabahat olmadığını dile getiren Bakan Soylu, "İstanbul'da birileri bir tiyatroya gitmişler. Tiyatroya gitmek kabahat değil, hatta herkes, hepiniz daha fazla tiyatroya gitmeli, çocuklarımızı daha fazla tiyatroya göndermeliyiz. Bu güzel bir şey, ama gittikleri tiyatro bu ülkenin insanını acıtan, o günleri hatırladığımızda biraz önce anlattığım tablolara bizim ulaşmamamızı isteyenlerin oluşturduğu, yazdıkları ve hep beraber de karşısına geçip seyrettikleri bir tiyatro" dedi Kobani Olayları'nı hatırlattı.

İşte o açıklama:

"Kobani Olayları'nı hatırlıyorsunuz değil mi? Her yeri yaktılar ve yıktılar. 39 kişiye katlettiler bu ülkede. Talimatını kim verdi? Talimatını PKK. Türkiye talitamını kim taşıdı? O günkü HDP'nin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve onların Merkez Kurul Yönetim Kurulu üyeleri. Selahattin Demirtaş tiyatro yazıyor, birileri de karşısına geçmiş, o tiyatroyu seyredip alkışlıyorlar. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler. O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün fotoğrafını da assaydınız. Katledilen 39 kişinin fotoğrafını da assaydınız. Elinizdeki kanları tiyatro oyunlarıyla temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu milleti de aldatamayacaksınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Bu ülkeyi de parçalayamayacaksınız. Bu millet tezgahınızı da, bu millet oyununuzu da anladı. Türkiye eski Türkiye değildir."

Söz konusu tiyatroda 2 Ordulu isim de yer alıyor. Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır ve CHP İstanbul İl Başkanı Ordulu Canan Kaftancıoğlu.

Editör: TE Bilisim