ORDU - Ordu'nun Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası'nda yaşanan gergin anlardan sonra festival alanını terk ederek Fatsa'ya geçen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un ofisinden şaşırtan bir açıklama geldi. 

İnternet haber siteleri ve ajansların son dakika gündemine de düşen açıklamada, "Aybastı'daki Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'nde arbede çıktı. Protokolde yer verilmeyen Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik yerine oturmak üzereyken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve çevresindekiler tarafından saldırıya uğradı. Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş korumalar eşliğinde alandan uzaklaştırıldı" ifadeleri kullanıldı.

Bakan Kurtulmuş'un, "Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik yerine oturmak üzereyken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve çevresindekiler tarafından saldırıya uğradı" şeklindeki ifadeleri tüm basın kuruluşlarında şaşkınlıkla karşılanırken, gerginliğin yaşandığı anlarda kendi isteğiyle protokol alanından ayrılarak festival alanını da kendi korumaları eşliğinde terk ettiğinden bahsedilmedi.
Editör: TE Bilisim