ORDU - Çeşitli programlara katılmak üzere İstanbul'dan Ordu-Giresun Havalimanı'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ayağının tozuylaz gazetecilerin de sorularını yanıtladı. 

ABD askerlerinin bulunduğu alanda teröristlerin PKK paçavraları ve bebek katilinin posterlerini açmalarını sert bir dille eleştiren Bakan Kurtulmuş, "Bizim baştan beri hassasiyetimizi bütün dünya biliyor" dedi.

"MÜTTEFİK ÜLKELERİN DİKKAT ETMELERİ GEREKİR"

Bakan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü: "Oradaki yapının, bir şekilde bir terör örgütü oradan çıkarılırken, başka terör örgütlerine zemin hazırlanmaması konusunda hassasiyetimizi çok ciddi şekilde ortaya koyduk. Bu hassasiyetimizde ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Mesele sadece DEAŞ'ı Rakka'dan ya da diğer şehirlerden silip süpürmek değil, evet bu ilk adım ama ondan sonra o şehirlerde, oradaki yerel halkın varlığını koruyacak şekilde sürdürülebilir yönetilebilmesi lazım. Malesef Rakka'da posterlerin açılmış olması, Rakka'nın nüfus yapısıyla da uygun değildir. Bir başka terör örgütünün liderinin orada posterinin açılması hiçbir kabul edilemez. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere en üst noktada ifade etmeye çalışıyoruz. Bu Irak'ın ve Suriye'nin toprak bütünlüğü bakımından da doğru değildir. Yani, burada özellikle bazı müttefik ülkelerin kiminle sahada iş yaptıklarına dikkat etmeleri gerekir."

"EMPERYAL PROJENİN PARÇASI"

Bakan Kurtulmuş, bölgede baştan itibaren yapılmaz istenenin bu olduğu da dikkatleri çekerek, "Yani bir tanesini eleyeceğim, süpüreceğim diye bir başka terör örgütünü burada özellikle o şehirlerin halkının başına bela etmemek lazım. Bunların kalıcı etkileri olur Allah korusun. Zaten istenen emperyal projenin parçası da budur. Orada Arapların, Kürtlerin, Türkmenlerin, diğer unsurların birbirlerine düşman hale gelmesini temin etmektir. Bunu sağlayacak olan unsurlardan birisi de heralde terör örgütleridir. Yani DEAŞ nasıl halkın arasına fitne, fesat koyduysa, PKK'nın da oradaki bölge halkının içerisine fitne-fesat yerleştirmek için hareket edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur. Bunlar, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne fevkalade zarar veren, bölgedeki dengeleri çok ciddi şekilde olumsuz manada etkileyen hususlardır. Burada dikkat edilmesi lazım. Bu sadece Türkiye'nin milli hassasiyetleri değil, bütün bölgenin dirliği bakımından önemli meseledir" diye konuştu.

ORDU'YA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Bakan Kurtulmuş, Ordu'ya yapılması düşünülen Arkeoloji Müzesi ile ilgili olarak da, "Son planlarımızın içerisine alındı, bütçesi oluşturuldu. Yer seçimi yapacağız, bir iki yer var. Onları tespit ederek Ordu'ya yakışır bir arkeoloji müzesi yapacağız" dedi.
Editör: TE Bilisim