TBMM'de görüşmeleri devam eden Milli Savunma, Dışişleri, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının bütçe oturumlarında bu sabaha karşı gergin anlar yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konuşmasının ardından CHP'li milletvekillerinin Bakan Akar'a sert tepkisi, Meclis'te bulunan milletvekillerini çileden çıkardı. 

"KEŞKE OLMASAYDI!"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yönelik adeta kin kusarcasına yaptığı eleştirilere Bakan Akar, "Ben 49 yıl hizmet yaptım, 49 yıl. Keşke sizin gibi Atatürk'ümüzün partisinde bir Grup Başkanvekili olmasaydı" dedi. 

CHP'Lİ ÖZEL ADETA KİN KUSTU!

CHP'li Özel de, "Senin silah arkadaşların sana hakkını helal etmeyerek öldüler. Sen silah arkadaşlarının bedduasını alan adamsın" sözlerinden sonra bu kez AK Parti Tokat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin devreye girdi.

"KİMSE BİR BAKANA 'SEN' DİYEMEZ!"

AK Partili Zengin, TBMM Başkanvekili'ne de tepki göstererek, "Bir kamyon lafı duyduktan sonra söz alsak ne olacak. Bir kamyon laf duyuyorsunuz. Problem şu; bir defa bakanlarımız Parlamenter Sistem'deki bir bakanla, şu an mevcut olan yeni sistemimizdeki bakan arasında hiçbir kategorik farklılık olamaz. Milletin referandumundan geçerek onay almış bir Anayasa'ya hukuka dayanan bakanları aşağılamaya bu Meclis'te hiç kimsenin hakkı yok. O yüzden dakika başı atanmış, atanmış, atanmış diye bağırmanın bir anlamı yok. Bakan kardeşim bakan. Hayır, bakan. O yüzden bu ülkede hiç kimse konuşurken, ne bir milletvekili bir bakana 'sen' diye hitap edemez. Lütfen herkes konuşurken dikkat etsin." dedi. 

"MHP'Lİ ENGİNYURT MALAZGİRT MARŞI'NI OKUDU, AKAR'DAN ALKIŞ ALDI"

Bu sırada MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, CHP'li Özel'e 'Malazgirt Marşı'nı okuyarak tepki gösterdi. Enginyurt, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türk Ordusu dağıldı, yıkıldı, parçalandı denilmesine rağmen, yiğitler kan döker bayrak solmaya, Anadolu başlar vatan olmaya, Kızılelma'ya hey Kızılelma'ya, en güzel marşını vurmadan mehter, ya Allah Bismillah Allahuekber diyerek Afrin'de 5 bin PKK'lıyı çukura gömenlerden Allah razı olsun. İnşallah Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'nda girilen Afrin, inşallah bundan sonra Milli Savunma Bakanlığı dömeminde Mümbiç, Telafer, Sincar dahil olmak üzere Türk yurdu Türk vatanı olmalıdır diyor Sayın Bakan'a en içten dileklerimle saygılarımı sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Enginyurt bu konuşmasının ardından hem Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan, hem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan, hem de salondan büyük alkış aldı.      

Editör: TE Bilisim