ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bazı gazetelerin Başbakan Erdoğan'ın yüzde 51 ile 49 arasında bir tercihle Cumhurbaşkanı olacağını yazmasını eleştiren Bahçeli, "Bu gazeteciler Başbakan'ın dostu değillerdir, Türk milletinin de dostu değillerdir" diye yorumladı. 

"ORTAK BİR ADAY ÇIKARILMALI"

Bu oranların, Türkiye'de kamplaşmanın, cepheleşmenin ve çatışmanın ilk öncü ifadeleri olduğunu savunan Bahçeli, "Türkiye'yi bundan kurtarmak lazım. Onun için Türk Milleti'nin seçmen profilini esas alarak, bunlardan ortak bir aday çıkartmak suretiyle, bütünleyici, kucaklayıcı ve milleti siyasi krize cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle dönüştüremeyeceği bir aday üzerinde çalışmaların yapılması lazım. MHP, bu çalışmayı yapıyor, bu milletin aziz bir evladını, çatı aday olarak Türk Milleti'ne takdim edecektir. Eğer çatı aday, yüzde 60-75 oranında bir kucaklayıcı oyla Cumhurbaşkanı olduğu takdirde Türkiye, bir takım gerilimlerden, bir takım çatışmalardan kendisini en az belli bir süre uzakta bırakmış olur" ifadeleri kullandı. 

"CHP İLE TEMAS"

Bahçeli, CHP ile bir temasının olup olmadığı ve bir takvim belirlenip belirlenmediğine ilişkin sorular üzerine, "Bu söylediklerimin içerisinde kimse ile temasımızın henüz olmadığı, çalışmalarımızın sürdürüldüğü, önümüzdeki günlerde milletimizle paylaşacağımızı ifade ediyoruz. Bunlar, gerçekleşmeden, fazla soru sizi yorar" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim