İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması İYİ Partili iki isim arasında bu kez 'şaibeli para' tartışması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda isim vermedi, ancak AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet bizim lugatımızı, alfabemizi, dinimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine çok sert tepki gösterdi. 

Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarını şuurla idrak edemeyenler için hataya düşmek, çelişkide bocalamak, değişime ve gelişime direnç göstermek kaçınılmazdır. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergâhından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülemeyecek, asla gösterilemeyecektir. Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda yaptığı konuşmada, "Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lugatımızı, alfabemizi, dinimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'yle bir düşünce üretemeyiz, sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz." ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: TE Bilisim