TÜRKİYE "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 8'inci gününü geride bıraktı. Bugüne kadar 10 ilde toplam 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği afet bölgesine hiç gitmeyen tek siyasi parti lideri ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. 

Bahçeli ise bugünkü Meclis Grup Toplantısı'nda deprem bölgesindeki depremzedelere destek olan sivil toplum örgütlerine sert tepki gösterdi. 

İçlerinde dernek kurucusu Haluk Levent ve beraberinde ünlü sanatçı arkadaşları  Oktay Kaynarca, Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Kobal, Zara, Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Kıvanç Kasabalı ve İren Helvacıoğlu gibi isimlerinde destek verdiği AHBAP Derneği ve müzisyen, yönetmen ve senarist Oğuzhan Uğur'un yöneticiliğini yaptığı Babala Tv'ye tepki gösteren Bahçeli, "Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da ahbapçılar va babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır?" şeklinde konuştu. 

"AFET BÖLGESİNE HİÇ GİTMEDİ, GİDENLERE TEPKİ GÖSTERDİ"

Cemal Enginyurt'tan çok sert 'Şevki Yılmaz' tepkisi Cemal Enginyurt'tan çok sert 'Şevki Yılmaz' tepkisi

Deprem bölgesine 9 gündür gitmeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekillerinden oluşan bir heyeti afet bölgesine gönderildiğini belirterek, "Başkaları gibi şov peşinde değiliz. İstismar yarışında değiliz. Haksız ve hamasi temelli siyasi eleştiri yapmak için fırsat kollayan bir ilkelliğe ve ilkesizliğe hiç sahip değiliz" dedi. 

"MHP NEREDE DİYE SORANLARA CEVAP VERECEK DEĞİLİM"

Açıklamalarının satır aralarında "Tabansız, kanı bozuklar, haşaratlar, asalaklar, fırsat düşkünü alçaklar, sinyal yakan sahtekarlar" gibi ifadeler de kullanan Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi nerede diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim" dedi. 

"ANBEAN ANKARA'DAN TAKİP ETTİM"

"Milletimizin yaşadığı her acı benim acımdır, bizim acımızdır. Karnımızdan konuşmayız, karambolden sallamayız" diyen Bahçeli, 9 gündür gitmeme sebebini ise "Sayın Cumhurbaşkanımız depremle yıkıma uğrayan illerimize intikal ederek incelemelerde bulundu, vatandaşlarımızla buluştu, görüştü, acıları paylaştı, gözyaşlarını silmek için çaba gösterdi. Ben de, titiz ve hassas kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri anbean Ankara'dan takip ettim" dedi. 

Bahçeli, konuşmasının son bölümlerinde ise "Arama-kurtarma çalışmalarında görev alan yetkili yetkisiz, resmi gayri resmi her kardeşimizden Allah razı olsun" ifadelerini de kullandı.

Editör: TE Bilisim