İstanbul ve Ankara'nın büyükşehir belediye başkan adayları kimler olacak? Siyaset kulislerinde şimdi bu isimler konuşuluyor. Özellikle Ankara için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adı kulislerde konuşulurken, İstanbul'da da adı öğrenilemeyen ancak tanınmış bir iş kadınının aday olabileceği konuşuluyor.

Tüm bu kulislerle ilgili bir soru katıldığı bir canlı yayında AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye de soruldu. İşte Özhaseki'nin yanıtı: 

""Emin olun bilmiyorum ben. Yani bilemem onu şimdiden ben. Genel bir kanaat vardır mutlaka. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız elbette devletin en yüksek makamında oturuyor, şerefle temsil ediyor bizim ama belediyecilikten gelen bir damarı olduğu için bütün şehirlere gittiğinde o şehirlerdeki belediye hizmetlerini birebir gözüyle de takip ediyor. Ben buna şahidim. Beraber gittiğimiz bir şehirde, 'Şu asfalt hiç olmuş mu diyor' eğimine bakıyor. Ağaç diplerindeki gözlere bakıyor, 'Bu ağaç olmuş mu ya, bu ağaç daha sonra bunu sıkıştırır' diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız belediyeciliği bildiği için bütün şehirlerdeki arkadaşlarımızla ilgili kanaatleri var. Evet, değişim esas bizde. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu çok iyi yapıyor." 

Editör: TE Bilisim