ORDU - Ak Parti Ordu İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Hüseyin Akyol, konuşmasına Bingöl'de yaşanan hain saldırıda uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit düşen 2 polis için başsağlığı dileklerini ileterek sözlerine başladı.

"HÜSEYİN HATİPOĞLU BİZİM KARDEŞİMİZ"

Akyol sözlerine, "Türkiye zor dönemlerden geçiyor. Bizim evladımız Hüseyin Hatipoğlu, bizim de tanıdığımız bildiğimiz, burada merhaba ettiğimiz, günler geçirdiğimiz Ordu'nun evladı sayılan bir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah bize böyle acılar göstermesin. Umuyoruz ki, böyle bir acıyla bizi bir daha imtihan etmesin." diyerek başladı.

Kongre süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Akyol, "Ak Parti 2001 yılında bütün vatandaşlarımızın teveccühleriyle kurulmuş bir siyasi hareket. 13 yılda Ak parti büyük yeniliklere imza atmış, çok güzel hizmetleri Türkiye'ye kazandırmıştır. Önderimiz, liderimiz Recep tayyip Erdoğan liderliğinde Ak Parti iktidara gelmiş, 13 yıllık iktidarlık döneminde çok yenilikler kazandırmıştı. Vesayetler ortadan kaldırılmış, demokrasinin gelişmesine çok büyük yenilikler yapmıştır. Bunun yanında yine Türkiye'de hayal edilen projeler hayata geçirilmeye başlanmış, devam edeh projeleri de takip etmekteyiz. Dereyolu, Çevreyolu. Havaalanı, Kayak Merkezi, Botanik Parkı, ünivresitemiz, bölge hastanemiz, belediyelerimizin yaptığı hizmetler, alt yapı ve milli eğitim yatırımları Ordu'da da kendini göstermiş ve Ak Parti iktidarının bir timsali olarak önümüzde durmaktadır." dedi. 

Partilerinin Türkiye'nin içte ve dışta itibarını yükselttiğini söyleyen Akyol, "Siyasete de bir kalite getirmiştir. Siyasi partiler kendi içerisindeki ciddi yarışlarla ayakta durmakta. Biz Ak parti olarak aslında hizmet akdimizi 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü olağan kongrelerde yapmıştık. Oralarda verdiğimiz sözleri tutmak için gayret gösterdik. Yeniden bir akit tazeleme dönemine girdik. Eylül ayının 15'nde başlayan kongre sürecimiz devam etmekte. Bütün ilçe ve mahallelerimizde teşkilatlarımız kendi hazırlıklarını yapmaktadır. Bu süreçte demokrasiyi en iyi şekildi işletme gayretindeyiz. Bütün mahallelerde sandıklar kurarak delegelerimizi seçeceğiz. İlçe delegelerimiz belirlenecek ve 1 Kasım tarihi itibarıyla inşallah ilçelerimizin kongreleri başlayacak ve 31 Aralık tarihinde son bulacak. 22 kasım-22 Şubat tarihleri arasında il kongrelerimiz başlayacak 81 vilayette 22 Şubat'ta bitmiş olacak." diye konuştu.  

"KİŞİSEL PLANLAMAM YOK"

Hüseyin Akyol, 2015 Genel Seçimleri öncesinde düzenlenecek kongre sürecinde yeniden adaylığı konusunda sorulan bir soruya da şu yanıtı verdi: "Kişisel bir planlamam yok. Biz bütün kararlarımızı arkadaşlarımız ve Genel Merkez'le istişareyle alırız. Bundan sonraki süreçte ben aday olacağım ya da olmayacağım gibi şahsi bir şeyi söylemem doğru olmaz. Önümüzde biraz daha zaman var, önümüzdeki süreçte bunların da kararını vereceğiz."
Editör: TE Bilisim