İYİ Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı ortağı Meral Akşener, partisinin Samsun 3'üncü Olağan İl Kongresi'ne katılmak için Samsun'a geldi. 

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki kongrede bir konuşma yapan Akşener, Samsun'da görmüş yoğun olduğu ilgi ve alakadan dolayı son derece duygulandığını dile getirerek, "Siz olmasaydınız, bugün burada İYİ Parti Samsun Olağan İl Kongresi'ne yapıyor olamazdık. Bu olmamış olsaydı bugün 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın olacak denilemezdi. Yani siz ne yaptınız? Bu ülkede her şeyi değiştirdiniz" diye konuştu.

"İYİ PARTİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAK"

Seçimlerden İYİ Parti'nin birinci parti çıkacağını savunan Akşener, "Millet İttifakı'nın seçime kazanacağına olan inancımız ve inançları nedeniyle bu ülkeden gitmeyi erteleyen çocuklar aşkına, sokakta yürürken endişe eden, bu ülkede ben ne yapacağım diyen, umudu yerlere düşmüş, her dakika şiddete uğrayacağından endişe duyan ama işte seçim geliyor, inşallah biz kazanacağımız diyen kadınların, onlar adına çocukların, istismara uğrayan çocukların, hakları yerlerde sürünen, 6 yaşında evlendirilen, ne olmuş evlendirildiyse denilen bir Türkiye'de o çocukların adına bu seçimden birinci parti İYİ Parti çıkmalıdır. Ben bedavadan Başbakanlık istemiyorum. Kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hakedeceğiz. İYİ Parti birinci parti çıkacak. Bu ülkeye borcumuz var. Atatürk'ün değerlerini alt üst ettiler. Atatürk'ü itibarsızlaştırmak için O'na savaş açtılar. Cumhuriyet değerlerini yerin dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda. Atatürk için, Cumhuriyet için İYİ Parti birinci parti birinci çıkmak zorunda" ifadelerini kullandı.  

"BEN BAŞBAKAN OLACAĞIM"

CHP'li Torun komşu adaya destek için Samsun'a gitti CHP'li Torun komşu adaya destek için Samsun'a gitti

Önümüzdeki seçimlerde birinci olan İYİ Parti'nin Genel Başkanı olarak Başbakan olmak istediğinin altını çizen Akşener, "Ben Başbakan olacağım. Böyle dediğim için de çok siniri bozuluyor herkesin. Sinirleri de bozulmaya devam etsin muhteremlerin. Evet, ben Başbakan olacağım, ama birinci partinin Genel Başkanı olarak Başbakan olacağım. Bu ülkenin yeniden birbiriyle sarılan, birbiriyle görüşen, birbirine şucu-bucu demeden, dost, arkadaş olarak bu ülkenin seçmeninin velinimet olması için birinci parti olması gerekiyor. Bu şarttır." dedi.

Editör: TE Bilisim