ANKARA - Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'ndeki toplantıya 4 bin kişi davet edildi. Aralarında 21-22-23 ve 24. dönem milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, il, ilçe, belde belediye başkanları, MKYK üyeleri, büyük kongre delegeleri, il başkanları ve parti kurucularından oluşan kalabalık tüm salonu doldurdu. 
"MEHMET ALİ ŞAHİN AÇIKLADI!"

Ak Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını ise partinin Siyasi ve Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin açıkladı. 

Kürsüye gelen Şahin şu ifadeleri kullandı:

"2007 yılında 10'ncu Cumhurbaşkanı'nın görev süresi dolmuştu. TBMM, 11'nci Cumhurbaşkanı'nı seçecekti. Biz Ak Parti olarak Anayasa'ya yasalara ve Meclis İç Tüzüğü'ne uygun bir şekilde hazırlıklarımızı yapmıştık. Ancak hiçbir seçimde öne sürülmüyen şartlar, biz Cumhurbaşkanı seçeceğimiz zaman önümüze çıktı. Hukuk ayaklar altına alındı, ideolojiler hukukun üstüne adete çıktı. İdeolojik yorumlar hukukun üstünde sayıldı ancak biz hiçbir zaman hukuksuzluğa boyun eğmedik, eğemezdik. Derhal milletimize gittik, olup bitenleri milletimizle paylaştık. Öncelikle Anayasa'yı değiştirmek suretiyle Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesi sonucunu doğuracak Anayasa Değişikliği'ni gerçekleştirdik. Milletimiz daha güçlü şekilde bizi parlamentoya getirdi ve önce Meclis'te 11'nci Cumhurbaşkanımızı seçtik, ardından Anayasa Değişikliği'ni refaranduma götürdük. Milletimize şükran borçluyuz ki, referandumrda yüzde 70'e yakın bir oyla bu Anayasa Değişikliği'ni milletimiz onayladı." 

"UZUN BİR ADAY TESPİT SÜRECİ YAŞADIK"

"İşte bugün Cumhurbaşkanı'nı halkın belirleyeceği bir seçime hazırlanıyoruz. Biz Ak Parti olarak uzun bir aday tespit süreci yaşadık. Sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın başkanlığında hemen hemen her kesimle istişarelerde bulunduk. Teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, il başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, kadın ve gençlik kolu başkanlarımızla görüştük. Sivil toplum örgütü başkanlarımız ve siyasi partilerin görüşlerini aldık. Halkın nabzını tuttuk. Milletin Reis-i Cumhur olarak Cumhur'un başı olarak görmek istediği ismi nihayet tespit ettik. Biliyorsunuz, bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesi gerekiyor. Biz grubumuzdaki tüm arkadaşlarımızın imzalarını topladık. Evet, tüm milletvekili arkadaşlarımızın ittifakı ile imzaları ile Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik. Aziz Milletimizin takdirlerine sunmaya karar verdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci Cumhurbaşkanı adayı Genel Başkanımız, Başbakanımız, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan."

"BAŞBAKAN ERDOĞAN, AK PARTİ'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDU!"

"Yeni Türkiye'nin lideri" olarak anons edilerek kürsüye davet edilen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında eşinden, çocuklarından ve tüm mesai arkadaşlarından helallik istedi. 

"BU BİR VEDA DEĞİL"

Başbakan Erdoğan, bir saati aşan konuşmasının en dikkat çekici kısmı ise sonları oldu. İşte Erdoğan'ın dikkat çeken o sözleri:

"Bu bir veda değil. Bir bir ayrılık buluşması, bir veda töreni de değil. Bizim için şunu biliniz ki, her an yeni bir başlagıçtır. Bizim için hergün taze bir başlangıçtır. Bugünde birbirimize veda etmiyor, birbirimizden ayrılmıyor, yeni bir başlangıcın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Seçilirsek, Grup Toplantıları vesilesiyle, grup kürsülerinde sizinle belki bir araya gelemeceğiz, belki milletimiz bizi seçerse Ak Parti çatısı altında bir araya gelemeyeceğiz. Ama bizler, ezelden kardeşiz ve ebediyyen kardeş olarak hep görüşecek, muhabbet edecek, hasbihal edeceğiz. Birbirimizden kopmayacağız. Özellikle Türkiye'nin istikametini belirlerken Türkiye için mücadele ederken her aşamada ve her kademede birlikte olacağız. Partimizle de, Hükümetimizle de birlikte hareket edeceğiz. Ne ben sizlerden ayrılıyorum, ne sizler geride kalıyorsunuz. Bugünlere birlikte geldik, Allah'ın izniyle birlikte yürümeye devam edeceğiz. 10 Ağustos'a kadar birlikte çalışacak, inşallah seçimi kazanıp görevi devraldığımızda yine birlikte istişare ile danışarak Türkiye'ye hizmet üreteceğiz. Bugün, yeni Türkiye'nin ayak seslerini daha gür şekilde duyuyoruz. Yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Ekonomisiyle güçlü, demokrasisiyle örnek, kardeşliğiyle muazzam bir Türkiye'ye yürüyoruz. Uzun ince yolda yeni bir merhaleye geçiyoruz. Rabbim izin verri, milletim takdir ederse ülkemize ve milletimize hizmetkarlıkta artık yeni bird safhanın, yeni bir sayfanın kapılarını aralıyoruz. Birkez daha karar, yetki, söz ve mühür millettedir. Birkez daha takdir miletindir. Milletim 10 Ağustos'ta en güzel sözü ve son sözü kararıyla birlikte söyleyecektir. Bayrak yarışında bayrağı teslim etmeye hazırlanırken, birkez daha her birimizden helallik diliyorum. Bu dava uğruna canlarını feda etmiş herkesi rahmetle, minnetle bir kez daha yad ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Beni bu kutlu vazifeye aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için sizlerle yol yürüme bahtiyarlığına eriştiğim için Rabbime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. Bu, evet değerli kardeşlerim; bu ifadeyi çok çok önemsiyorum. Bizim için çok farklı bir an işte bu bir hatime değil, inanıyorum ki bir Fatiha'dır, bir açılıştır." 
Editör: TE Bilisim