AK Parti Ordu Milletvekili ve TÜRKPA (Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grubu)  Üyesi Opr.Dr.Şenel Yediyıldız, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmî haber ajansı olan Anadolu Ajansı tarafından dokunulmazlığının kaldırılmasını ilişkin yayınlanan habere çok sert tepki gösterdi, "Bizi teröristlerle eş tutmaya çalıştılar" dedi.

HABERİ YAPAN ORDULU PARLAMENTO MUHABİRİ SİNAN USLU 
HABERİ YAYINLAYAN VE SERVİS EDEN ANADOLU AJANSI

AK Partili Şenel Yediyıldız hakkındaki haberi yapan ve yayınlayan aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de resmî haber ajansı olan Anadolu Ajansı. Haberdeki imza ise yine Anadolu Ajansı'nın aslen Ordu Ünyeli olan Parlamento Muhabiri Sinan Uslu. 

AK Partili Yediyıldız, 19 Nisan'da Sinan Uslu imzalı yayınlanan "HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın da arasında bulunduğu 10 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığı'na sunuldu" şeklindeki haberle konunun başka yerlere çekildiğini ileri sürdü "Bizi teröristlerle eş tutmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.  

"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI"

Özer'den önce Ünye-Fatsa sonra Gülyalı'ya ilk ziyaret Özer'den önce Ünye-Fatsa sonra Gülyalı'ya ilk ziyaret

Ordu'dan yayın yapan Tv52 Haber'e konuşan ve aynı haberi kendisine ait sosyal medya hesabından da paylaşan AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Anadolu Ajansı'na olan tepkisini "Bu olayı bazıları başka yerlere çektiler. Bizi teröristlerle eş tutmaya çalıştılar. Bizim yaptığımız yolsuzluk mu, efendim başka bir şey midir diye işi abartmaya çalıştılar, ama maalesef işin gerçeği anlaşılınca hevesleri de kursaklarında kaldı" ifadelerini kullandı.     

Yediyıldız, dokunulmazlığının kaldırılmak istenmesine dair hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Teskeresi'nin hazırlanma sebebini ise şu ifadelerle tanımladı: 

"Hakkımda dokunulmazlığımın kaldırılmasıyla ilgili çıkan haberlerin başka yerlere çekilmesi üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı duydum. Olay şu. 2006 yılında ben İstanbul'da Bezmialem Vakıf Gureba Hastanesi'nde başhekimken, orada hizmetlerin daha iyi yürüyebilmesi, sağlık çalışanlarının ve hastaların yemek ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi adına başhekimliğin verdiği yetkileri kullanarak yaptığımız bazı işlemlerin daha sonraki yıllarda, Vakıflar Genel Müdürlüğü dosyalarının Sayıştay tarafından incelenmesi neticesinde bizim yaptığımız bu işlemlerin de soruşturulmasını isteriz, o zamanki Sayıştay yetkilileri bu münasebetle mahkemeye başvurulmuş. Mahkeme, benim dokunulmazlığım olduğu için dokunulmazlığımın kaldırılarak ifademin alınmasını istemiş ve onun için de Adalet Bakanlığı'na başvurmuş. Adalet Bakanlığı da Meclis'e böyle bir dosya göndermiş. Olay bundan ibaret."

Editör: TE Bilisim