Ordu'da yerel bir televizyon kanalında (Altaş Tv) katıldığı programda çeşitli açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Ordu'ya ilgili ne yaptın diye soran arkadaşlar var. Ben onlara da cevap vermiş olayım" dedi, ilçelerde yapımı devam eden yol çalışmalarının son durumunu anlattı, Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu yatırımları örnek gösterdi. Özellikle muhalefet milletvekillerinin her fırsatta dile getirdiği "Türkiye ekonomisi küçülüyor, halk yoksullaşıyor" iddialarına da açıklık getiren Gündoğdu, çok tartışılacak bir açıklamada bulundu. Halkın aksine zenginleştiğini, ekononomik olarak da  büyüdüğünü ileri sürdü.

"ESKİDEN HALK SÜT-YOĞURT-YAĞ SATAR GEÇİNİRDİ"

Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Esence Mahallesi'ni ziyaret ettiğini dile getiren Gündoğdu, canlı yayında buradaki bir sohbetini paylaştı. Eskiden halkın iki büyükbaş hayvandan geçimini sağladığını belirten Gündoğdu, şimdi herkesin arabası olduğunu belirterek bunun da zenginleşme göstergesi olduğunu belirtti.  

İşte o açıklamalar: 

"Esence Mahallesi'ne gittiğimde dedim ki; şurada kaç araba var? Önceden köylere giden bir minibüs vardı. Saati vardı, sabah 8'de giderdi, akşam 4'te gelirdi. İlçeye gider gelirlerdi, o minibüse binerlerdi. Hiç kimsede şey yoktu. Her evin kapısında evde iki tane hayvanı olurdu, onun sütünü, yoğurdunu, yağsını satar onunla geçinirdi." 

"BİZ BÜYÜMÜŞÜZ, BÜYÜMEDİK DİYENLER BOŞ KONUŞUYOR"

"Şimdi her evin kapısında bir tane araba kesin var. Bazılarında iki tane var. Arabalara baktım, gelen arabalara baktım. Kaç lira bu arabaların değeri dedim? Bir baktım 6,5 trilyon. O arazide duran arabalar. 6,5 trilyon, biz büyümüşüz. Büyümedik diyenler boş konuşuyor, yalan konuşuyor."

"SOSYAL MEDYAYA KANMAYIN"  

Açıklamalarının devamında gazetecilik okuğudunun da altını çizen Gündoğdu, "Diğer taraftan fitne, fesat, yalan. Ben gazetecilik okudum yıllar sonra. İletişim mezunuyum. Gazeticilik okuyan biri olarak şunu söyleyeyim. Sosyal medyayı falan, sosyal medya dediğimiz Facebook doğru bir haber kaynağı asla değil. Algı mekanizmasıdır. Buna asla kanmayın. Doğru olan, doğru bilgiye ulaşan, doğru bilgiyi veren yerlerden bilgiyi doğru alın. Bilginin doğruluğuna bakın, ona göre hareket edin. Bir sözümüz var biliyorsunuz. Bir deli kuyuya taş atar, kırk akıllı çıkaramaz. Bir deli çıkıyor, kuyuya bir taş atıyor. Biz de kırk akıllı peşine düşüyoruz. Benim hiç umurumda değil. Hiç bakmıyorum. Hakaret mi etti bana? Veriyorum mahkemeye. Bana yanlış birşey mi yaptı? Veriyorum mahkemeye, mahkemeyle işini halletsin. Bu ülkede hukuk var" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim