AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Bugün itibarıyla grup başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım." ifadelerini kullandı. 

Ünal'dan boşalan koltuğa daha önce de AK Parti Grup Başkanvekili görevini üstlenen Tokat Milletvekili Özlem Zengin atandı. Zengin de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır partimizde birlikte görev yaptığımız 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal’a hizmetleri, emekleri için teşekkür ediyorum. AK Parti Grubumuzda hep birlikte Milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Genel Merkez’den… AK Parti Grubuna… Milletimiz, Meclisimiz, Ülkemiz için çalışmaya devam. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, MYK ve MKYK Üyelerimize, Milletvekillerimize, dualarını iyi dileklerini ileten bütün dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" dedi. 

MAHİR ÜNAL NEDEN İSTİFA ETTİ?

Kabataş'ta Bülent Güney mazbatasını aldı Kabataş'ta Bülent Güney mazbatasını aldı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada, "Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lugatımızı, alfabemizi, dinimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe'yle bir düşünce üretemeyiz, sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz." ifadelerini kullanmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere bir çok kesimin tepkisini çekmişti.  

Editör: TE Bilisim