AK Parti'de Amasya Milletvekili ve MKYK Üyesi Haluk İpek'in, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler hakkında sarfettiği sözlere tepkiler çığ gibi büyürken, görüntüleri de medyada yer almaya başladı. Ancak AK Parti MKYK üyesi ve Amasya Milletvekili Haluk İpek'ten hala bir özür bile gelmedi.  

İşte Ordu için anketlerde son durum! İşte Ordu için anketlerde son durum!

BAŞKAN KİBAR: "BİRLİĞİMİZ DAİM OLACAK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kıymetli büyüğümüz Dr.Mehmet Hilmi Güler bakanımız hakkında bir iftar yemeği esnasında sarf edilen sözler; Ak Partimizin siyasi geleneğine, terbiyesine ve ahlaki değerlerine yakışmamıştır. Vatanına ve milletine hizmet etme yolunda bir ömür harcayan, bilgi birikim ve tecrübeleri ile yolumuzu aydınlatan, birlikte yol yürüdüğümüz Sayın Bakanımız hakkında ki bu açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımıza dava ve yol arkadaş olan ve kader birliği yapan Sayın Bakanımızın önderliğinde ve liderliğinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da Ordu’muz nezdinde vatanımıza ve milletimize hizmet etme yolunda birliğimiz ve dirliğimiz daim olacaktır" dedi.

BAŞKAN TÜRKCAN: "KABUL ETMİYORUZ"

AK Parti MKYK üyesi Haluk İpek'e bir tepki de Ulubey Belediye Başkanı AK Partili İsa Türkcan'dan geldi. Başkan Türkcan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı, AK Parti'mizin kurucu üyesi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'e yönelik yapılan talihsiz açıklamaları bir Ordulu olarak, AK Parti'mizin bir üyesi, bir neferi olarak kabul etmiyoruz" dedi. x

DURSUN KURUCU: "EDEP VE AHLAK DIŞI"

Ordu'ya misafir olarak gelen AK Partili Haluk İpek'e tepki gösteren AK Parti Ordu İl eski Başkanı Dursun Kurucu, İpek'in sözlerini kınadı. Kurucu, "

"AK Partimizin en yüksek karar alma organı olan MKYK üyesi bir kişinin partimizin kuruluşundan bu yana yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı, bakanlık, milletvekilliği yapmış ve halen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmakta olan kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ağabeyimiz Dr.Mehmet Hilmi Güler ile ilgili söylemiş olduğu edep ve ahlak dışı sözü şiddetle kınıyorum. Yönetici ve temsil noktasında olan kardeşlerimizin eylem ve beyanlarında dışlayıcı, ötekeleştirici ve kırıcı olmamaya her zamankinden daha çok dikkat ve gayret göstermelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

MHP'Lİ BAŞKAN: "ŞİDDETLE KINIYORUM"

İpek'e tepki gösteren isimlerden biri de Çamaş Belediye Başkanı MHP'li Mahmut Ayparçası oldu. Başkan Ayparçası, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler hakkında nezaket dışı sözler sarfedenleri şiddetle kınıyorum. Daima yanınızdayız sayın bakanım" dedi.

AYŞE CAN SOLAKOOĞLU: "ÇİRKİN İTHAMI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ak Parti Akkuş İlçe Başkanı Ayşe Can Solakoğlu da sosyal medya hesabından Başkan Güler'e destek oldu, AK Partili Haluk İpek'e tepki gösterdi. Solakoğlu, "Bizim davamız senlik benlik davası değil, memlekete hizmet davasıdır. Nezaket ve mütevaziliğinden hiçbir zaman ödün vermeyen, gece gündüz çalışan, Ordu'muzun vizyonunu değiştiren; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'e yapılan çirkin ithamı şiddetle kınıyorum" dedi.

AYBASTI BELEDİYE BAŞKANI GEÇTAN: "SAYGISIZLIK"

Aybastı Belediye Başkanı AK Partili Beytullah Geçtan da, MKYK üyesi Haluk İpek'e sert tepki gösterdi. İpek'in sözlerini 'saygısızlık' olarak tanımlayan Geçtan, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız, değerli büyüğümüz Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in şahsına  Ordu'muza ve Ordulu hemşehrilerimize karşı yapılmış olan saygısızlığı  şiddetle kınıyorum. Sayın Bakanımızın yanındayız destekçiyiz" ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TANDOĞAN: "BİRLİĞİMİZ DAİM OLACAK"

Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Tandoğan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'e destek açıklamasında bulundu. Başkan Tandoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza dava ve yol arkadaşı olan ve kader birliği yapan Sayın Bakanımızın önderliğinde ve liderliğinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da Ordu’muz nezdinde vatanımıza ve milletimize hizmet etme yolunda birliğimiz ve dirliğimiz daim olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim