AK Parti eski Ordu Milletvekili, AK Parti eski Grup Başkanvekili ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Eyüp Fatsa'dan hem AK Parti, hem de 2019 seçimlerine ilişkin flaş açıklamalar geldi.

"ORDU'DA 20'DE 20 MÜMKÜN DEĞİL"

Ünye Oney Flash FM'de Hakan Korkmaz, Musa Özgür Kıroğlu ve Ali Öztürk'ün sunduğu 'Haftanın Yorumu' programına telefon bağlantısıyla katılan Eyüp Fatsa, AK Parti'nin 30 Mart 2014 Seçimleri'nde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz ile birlikte il genelinde 20'de 20 yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Ben bu seçimde 20'de 20 ihtimalini, sonuçları itibarı ile çok mümkün olmadığını görüyorum. Zaten ittifak kendi arasında bir paylaşım yaptığı için iktidar partisi adına 20'de 20 yapma imkanı yok. Ben çok mümkün görmüyorum bunu" ifadelerini kullandı.    

"ALTINORDU AK PARTİ'NİN YUMUŞAK KARNI"

AK Parti'nin bu anlamda Ordu'da bazı ilçelerde oy oranının düştüğünü belirterek bu ilçelerin başında Altınordu'nun geldiğini belirten Fatsa, "Ak Parti'nin de veya Cumhur İttifakı partilerinin de yumuşak karnı olan seçim çevreleri var. Yani ben bu noktada en önmeli Altınordu'yu görüyorum. Eğer Millet İttfakı Altınordu'da gerçekleşirse, Ordu'da gerçekleşirse Cumhur İttifakı gibi ben Altınordu'da çok drama bir seçim görüyorum" dedi.  

"ŞAHİN'İN CİDDİ BİR KARŞILIĞI VAR, AK PARTİ VE MHP'DEN OY ALIR"

CHP ve İyi Parti arasındaki Millet İttifakı'nda Ordu adayının İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin olmasının da seçim sonuçlarını etkileyeceğini belirten Fatsa, Şahin için "Arazide ciddi bir karşılığı var" ifadelerini kullandı. İşte o açıklamalar:

"Bir tarafta Cumhur İttifakı, bir tarafta Millet İttifakı var. Ben araziyi bilen birisiyim. Ordu'yu ilçeleri ve bütün seçim çevreleriyle beraber iyi tanıyorum. Sayın İdris Naim Şahin'in aday olup olmayacağını bilmiyorum, bunu ben de sizin gibi duyuyorum. Eğer böyle bir ihtimal olursa, yani aday olursa alanda ve arazide ciddi bir karşılığı olduğunu biliyorum. Millet İttifakı'nın oy oranı bellidir. Bunun çok üzerinde bir oy alacağı kanaatindeyim. Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerden oy alacaktır. AK Parti tabanından ve Milliyetçi Hareket Partisi tabanından oy alacağına inanıyorum. Arazide gördüğüm realite ve gerçek budur. Millet İttifakı'nın adayı Sayın İdris Naim Şahin olursa çok ciddi bir seçim süreci yaşarız diye düşünüyorum Ordu'da."

"AK PARTİ'DE KARAR VERİCİLER SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMADI"

AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklamadan önce AK Parti Genel Merkezi'nde üst düzey görüşmeler yaptığını belirten Eyüp Fatsa, AK Parti'nin 2019 seçimleri için açıkladığı ilkeleri kendisini uyduğunu ancak partide karar vericilerin bu sözlerinin arkasında durmadığını söyledi. İşte şok edici o açıklamalar:

"Bu seçime girmeden önce başta Sayın Cumhurbaşkanımız, partinin Genel Başkanı sıfatıyla, gerekse parti yetkilileri, Genel Başkan yardımcıları ve sözcüleri bir ilke ortaya koydular, 24 Haziran Seçimleri'nin sonuçlarına bakarak. Denildi ki; biz artık bundan sonra AK Parti'nin gücüyle seçilebilecek adaylar değil, kendi gücü olan, toplumda karşılığı olan, partiye ayrıca ilave oy getirisi olacak adaylarla yolumuza devam edeceğiz. Bu açıklamaları bütün kamuoyu duydu. Ben de bunun üzerine partimizin bütün yetkilileriyle seri bir görüşme yaparak, eğer siz ortaya koymuş olduğunuz ilkelere sadık kalacaksanız, ben Ordu'da Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı olmayı düşünüyorum dedik, aday adayı olduk. Gerek kamuoyu yoklamalarında olsun, gerek teşkilat yoklamalarında olsun, gerekse parti teşkilatında olsun onların ortaya koymuş olduğu ilkelerin hepsini ben onların önüne getirdim. Fakat oradaki tercih zatialimizden yana olmadı. Olmayabilir, Sayın Hilmi Güler bizim birlikte siyaset yaptığımız, abi dediğimiz, bakan olarak, siyasetçi olarak, bürokrat olarak bu ülkeye ve Ordu'ya hizmet etmiş bir abimizdir, o tercih edildi. Tercih ondan yana yapıldı. Karşılığı nedir ciddi bir araştırma da yapılmadı, ama tercih ondan yana oldu. Sonuçta biz ortaya koyulan ilkelerin ve kamuoyundan, aday adaylarından beklentiler doğrultusunda ne gerekiyorsa olması gereken karşılıklar ve desteklerle beraber Genel Merkez'in önüne geldik, ama tercih bizden yana değil, Hilmi Bey'den yana oldu. Zaten ben de ilk fırsatta arayarak tebrik ettim, kendisine başarılar diliyorum. Yani biz ilkelere uyduk. İlkelere uyma noktasında bir problememiz olmadı, ama AK Parti'de karar vericiler kamuoyuna deklare etmiş oldukları sözlerin arkasında sanki durmadılar gibi bir sonuç ortaya çıktı. Yukarıda verilen sözler, aşağıda karşılığını bulmamıştır. 

"KEŞKE ADAY ADAYI OLSAYDI"

Ordu'da Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Hilmi Güler ve Millet İttifakı'nın adayı İdris Naim Şahin olursa çok ciddi bir seçim yaşanacağını dile getiren Fatsa, "Keşke Hilmi Bey, yine altını çizerek söylüyorum. Aday adayı olsa ardından aday yapılsaydı bugün konuşulanların hiçbiri konuşulmazdı diye düşünüyorum. Siyasette alan hakimiyeti çok önemlidir. Alana hakim olanlar, seçmenin nazbını tutanlar daha iyi netice aldığıyla doğru orantılıdır. Eğer Ordu'da Hilmi Bey ve İdris Bey üzerinde ittifaklar seçime girecekse çok ciddi bir seçim olur diye düşünüyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim