AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, genel merkezde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Temayüle çok büyük bir takılımın olduğunu dile getiren Sorgun, "Bir yönüyle baktığımızda dışa dönük olarak olanca şeffaflığıyla süreçleri kamuoyuyla paylaşıyoruz ama adayların özeline ilişkin gizliliğine riayet etmeye çalışıyoruz. Aynı seçimlerde olduğu gibi sayım, döküm cetvelleri, tutanaklar ve oy torbaları hassasiyetle korunuyor ve bu süreçte de gizliliğe azamı özen gösterilecek." dedi.

Bugünden itibaren 14 alt komisyonda, 14 genel başkan yardımcısı, 2 MKYK üyesi, 1 Kadın Kolları Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu ve 1 de Gençlik Kolları Genel Merkez Yürütme Kurulu üyesinin katılımıyla oluşturulan 5'er kişilik komisyonların, "500'er, 5 eksik 5 fazla, aday adayını mülakata bugünden itibaren almaya başlıyorlar.  İstanbul'un mülakatları 1'inci, 2'nci, 3'üncü bölge olarak İstanbul'da yapılacak. Bunun dışındaki mülakatlar Ankara'da genel merkezimizde yapılacak" dedi.

MÜLAKATLAR 6 GÜN SÜRECEK

Özellikle aday adaylarının adli sicil güvenliği noktasında hassas davrandıklarının altını çizen Sorgun, "Biz bütün aday adaylarımızdan adli sicil belgesi istiyoruz. Kaldı ki kongre süreçlerimizde bunu nasıl yapmışsak bu süreçte de en hassas bir şekilde devletimizin değişik birimlerinden, kademelerinden bilgiler temin edilerek usulünce ama hiç kimseyi de rahatsız ve rencide etmeden yapılacaktır, hassasiyetle" yanıtını verdi. 

Parti içerisinde hazırlıkların tamamlandığını ve aday adaylarının kendilerine verilen randevu saatlerinde çağrılarak görüşmelerin gerçekleştirileceğini aktaran Sorgun, "Bu görüşmeler 6 gün süreyle devam edecek. 6 günün sonunda alt komisyonların çalışmaları tamamlanmış olacak." dedi.  
Editör: TE Bilisim