ORDU - Ordu'da ise tüm gözler AK Parti'de olacak. AK Parti teşkilatlarında ise hiç şüphesiz Ordu Barosu eski Başkanı ve AK Parti Ordu eski İl Başkanı Oktay Çanak İsminin listede yer alacağı ve bu ismin kamuoyunda konuşulması. Milletvekili aday adaylığı için hummalı çalışmalar şimdiden başlarken, aday adayları arasında en çok üzerinde durulan ve konuşulan isimlerden biri ise Avukat Oktay Çanak. Kamuoyunda Oktay Çanak’ın AK Parti Genel merkezi, Ordu teşkilatları ve seçmende karşılığı olduğu ve alınacak oylarda etkili olacağı konuşulurken, bu konunun muhatabı Oktay Çanak ise kendisine yöneltilen sorularda detay açıklama yapmaktan kaçınırken, adaylık ve seçim süreci ile ilgili "Halkımızın AK Parti'ye teveccühü gerçekten çok fazla. Bu sebeple, aday adayı sayısının fazla olması da çok normal, çünkü güçlü bir AK Parti var” dedi.

"BİZ GÜÇLÜ BİR PARTİYİZ, BİZE HALKIMIZIN GÜVENİ SONSUZ"

AK Parti'den Ordu Milletvekili Aday adaylığı konusunda kesin bir açıklama yapmayan Oktay Çanak, yaşanan süreci ise şöyle tanımlıyor: "Evet, bu bir süreçtir. AK Parti, aday adaylarının bolca olduğu bir parti. Son günlerde de isimler hızlı bir şekilde artmaya başladı. Tabi, burada önemli olan parti ve Ordu açısından en iyi olan isimlerin listeye girecek olmasıdır. AK Parti, her zaman yaptığı gibi 2015 Haziran seçimlerinde de yine en iyi adaylarla yola çıkacaktır. Biz güçlü bir partiyiz. Bize halkımızın güveni sonsuz" dedi.

AK Parti'ye gösterilen ilgiye de dikkatleri çeken Çanak, "Halkın AK Parti'ye teveccühü gerçekten çok fazla. Bu sebeple, aday adayı sayısının fazla olması da çok normal çünkü güçlü bir AK Parti var. Siyaseti doğru yapan, halkta karşılığı olan bir AK Parti var. 2011 seçimleri öncesi 34 başvuru vardı. Şimdi ise şuana kadar basında 20'ye yakın aday adayı ismi kamuoyunda dolaşıyor. Bu sayı yeni katılımlarla daha da artacaktır. Bu artış dahi AK Parti'nin her geçen gün daha da güçlenerek Yeni Türkiye ve yerelde de Yeni Ordu ile yoluna devam edeceğinin kesin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HEDEFİMİZ ORDU'YA DAHA ÇOK HİZMET"

Oktay Çanak, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AK Parti'de hem aday adayları, hem adaylar, hem de seçilerek Ordu halkını temsilen TBMM'ye gönderilen milletvekillerinin ilk ve tek hedefinin daha yaşanılabilir bir şehir için mücadele etmek olacağını da vurgulayarak, "Bakın, geçtiğimiz günlerde Yüksek Seçim Kurulu da açıkladı. Biliyorsunuz Ordu'nun nüfusu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2014 yılı verilerine göre bir miktar azaldı. Dolayısıyla 81 vilayet arasında Ordu; Adıyaman, Afyonkarahisar, Sivas, Tokat ve Zonguldak'la birlikte parlamentoda 5 milletvekili ile temsil edilecek. Şimdi kendisine ilk etapta 2023 hefedi koyan AK Parti'nin, Yeni Türkiye Projesi'nde neler yapacağına bir bakın. Genel Merkezimizin resmi internet sayfasında da bu başlıklar yazılı. İşte yerli sismik gemi için ilk adım, İstanbul'da çılgın proje Kanal İstanbul, yerli otomobil, yerli uçak, milli tank, yüzde yüz sosyal güvenlik, güçlü yerli savunma sanayi, sporda, ekonomide, her alanda çok büyük adımlar hedefleniyor. Ordu'da, Ordu-Giresun Havalimanı, Dereyolu Projesi, Çevre Yolu Projesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin dev projeleri. Bunların hepsi daha yaşanılabilir bir Ordu için. Dolayısıyla yapılan ve yapılacak olan tüm hamleler, Ordu'yu daha yaşanabilir bir kent haline getirmekle birlikte, varolan nüfusu da arttıracak, varolan ekonomik gücü de arttıracak, varolan istihdam gücünü de arttıracak. Tüm bunların hepsi arttıkça, Ordu hem Türkiye genelinde çok konuşulan bir şehir olacak, hem de TBMM'de daha fazla temsil sayısıyla, parmakla gösterilen bir şehir haline gelecek. AK Parti ve AK Parti çatısı altındaki herkes bunun için mücadele verecek." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim