Fındık ve fındık üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemini taşıyan 4 partinin önergelerine karşılık AK Parti Grubu adına söz alan Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, kendisinden önce konuşan milletvekillerini eleştirerek, "Fındık meselesi esas ana unsurların ne olduğunu bakmadan konuşulup burada çözüme ulaşılacak mesele değil" dedi.

"BİZ ÜRETİCİMİZİN YANINDA DURDUK"

AK Partili Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"500 bin üreticiyi ilgilendiren ve bu üreticilerimizin her dönem yanında duran AK Parti olmuştur. Devlet olarak üreticileri Doğrudan Gelir Desteği ile desteklediklerini belirterek, "Biz her dönem üreticimizin yanında durduk, mağdur olan üreticimizin yanında durduk. 500 bin üreticiyi ilgilendiriyor. Benim bölgemde en fazla fındık üreten bölge."

İHTİSASLAŞTIRILMIZ SANAYİ SORUNU 

"Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımızla da görüştük, bir konuyu konuştuk. Ne yazık ki, fındık mahsülü ile ilgili ihtisaslaştırılmış organize sanayi yoktur. İhtisaslaştırılmış organize sanayi şudur, fındık sanayi ürünüdür, sanayi ürünü olan fındığın sanayide işlenip yurt dışına satılması katma değerinin daha fazla olması ve üreticilere daha fazla destek vermemizi sağlayacak. Bugüne kadar bu olmamış, biz şimdi geçtiğimiz günlerde bir araya geldik. Bizim de çalışmalarımız var. Günü birlik çözümler taraftarı değiliz AK Parti olarak. Köklü çözüm bulma taraftarıyız. Onun için de köklü çözüm bulma adına bu önergeyi biraz daha genişletip yeniden verilme taraftarıyım."

Editör: TE Bilisim