ORDU - AK Parti İl Başkanlığı binasında kalabalık bir partili grubunun önünde Genel Merkez talimatıyla basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Uğur Çelenk, son günlerde kamuoyunu meşgun eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile ilgili iddiaları yalanladı.

"HAYAL ÜRÜNÜ, ART NİYETLİ"

AK Parti Genel Merkezi ile istişareler ve aldıkları talimat sonucu basın toplantısı düzenlediklerini dile getiren Uğur Çelenk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Son günlerde bazı yerel haber sitelerinde, yazılı ve görsel medyada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın görevinden istifa edeceği, istifa ettirileceğine dair tamamen hayal ürünü ve art niyetli gerçeği yansıtmayan bir takım haberler yapılmaktadır."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN YAKIN MESAİ ARKADAŞI"

"Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz partimizin Kurucu İl Başkanı'dır. 22'nci, 23'üncü ve 24'üncü dönem AK Parti milletvekilliği yapmıştır ve 30 Mart seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmak ve Belediye Başkanı seçilmek suretiyle de siyasi hayatını devam ettirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Başkanımızın da yakın mesai arkadaşlarından bir tanesidir." 

"YIPRATMA VE İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONU"

Ordu'nun AK Parti kalelerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Çelenk, "Ancak son dönemde ilginç ve bir takım enterasan olaylara şahit olmaktayız. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında sosyal medyada başlatılan ardından da yine sokak enformasyonu şeklinde devam ettirilen, bazı yerel ve ulusal yayın organlarının da dahil olduğu bir yıpratma ve bir itibarsızlaştırma operasyonunu hep birlikte görüyoruz. Gerek partimize, gerekse Ordu ilimize hiçbir katkısı olmayan bu kesimin ortaya attığı Enver Yılmaz'ın istifa edeceği, istifa ettirileceği yönündeki beyanlar tamamen asılsız, tamamen gerçek dışı, tamamen kasıtlı haberlerdir. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Bu benim İl Başkanı olarak sadece şahsi görüşüm değil, Genel Merkez ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bize beyan edilen şekliyle tamamen asılsız ve tamamen iftira niteliğindeki beyanlardır" dedi.

"AK PARTİLİ GİBİ GÖRÜNEN AMA OLMAYAN İSİMLER"

Özellikle söylentilerin ve kamuoyunu meşgul eden asılsız haberlerin kaynağını bildiklerini ima eden Başkan Çelenk, bu kişiler hakkında da çok sert konuştu. 

İl Başkanı Uğur Çelek şu ifadeleri kullandı: "AK Partili gibi görünen, ancak hiçbir zaman AK Parti dava bilincine ve şuuruna sahip olmayan bir grup isimler, AK Parti'ye hizmet etmek için değil, aksine zarar vermek için bir araya gelmiş kesimler. Tamamen şahsi hırs ve menfaatperest düşüncelerle hareket eden bu kesimler, taraftar bulmaya çalışan bu şahıslara bizler AK Partililer olarak asla prim vermeyeceğiz. Kendilerini AK Partili gibi gösterip gerek sosyal medya aracılığıyla, gerekse de yaygın medya aracılığıyla partimizin kurumsal kimliğine zarar vermeye çalışan bu kişileri bizler asla ve asla bu partinin bir neferi olarak görmüyoruz." 

"BİZİM DAVAMIZDA SİNSİLİK YOK"

Başkan Çelenk, parti içerisinde nifak çıkması için uğraşanlar olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar başarılı olamadılar. Bundan sonra da başaramayacaklardır. Bizim davamızda sinsilik yok, bizim davamızda adam eksiltmek yok. Bizim davamızda adam kazanmak, adam yetiştirmek var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın görevinin başındadır, görevini yapmaya devam etmektedir. Bundan sonraki süreçte de hem Ordumuza, hem de AK Partimize hizmet etmeye devam edecektir." dedi. 
Editör: TE Bilisim