30 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti Genel Merkezi konuyu en ince ayrıntılarına kadar masaya yatırdı. Peki 20198 seçimleri erkene alınacak mı? Kasım 208 söylentileri doğru mu? 

Konuya ilişkin ilk açıklama AK Parti MYK Toplantısı'ndan sonra konuşan Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, 'erken seçim' cümlesi kullanmadı, ama "Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı, güçlü bir şekilde gündemimize almış bulunuyoruz" dedi. Konuya ilişkin AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılarının sunum yaptığını belirten Çelik, "Belediye başkanları, belediyeler artık bugünün dünyasında doğrudan vatandaşla sivil siyaset arasında, devlet arasında en doğal köprü işlevini gösteriyor. Dolayısıyla bir yandan belediyelerin faaliyetleri, vatandaş odaklı siyaset yapmaları, hizmet üretmeleri bir yandan da vatandaşın taleplerini yerine getirirken de o şehrin şehir siyasetini doğru yönetmeleri, buna uygun formül çizmeleri, kişilik ortaya koymaları her bakımdan değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

"GÜNDEMİMİZE ALDIK" 

Çelik, "Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı güçlü bir şekilde gündemimize almış bulunuyoruz. Gerek sahip olduğumuz belediyelerdeki başarıların ölçülmesi, gerek belediyelere sahip olmadığımız yerlerdeki eksikliklerimizin giderilmesi, uygun politik aktörlerin bulunması, oradaki şehir siyasetiyle vatandaşımızın talebiyle en optimum, en verimli şekilde nasıl buluşulacağına dair stratejilerin geliştirilmesi artık kesintisiz bir biçimde yerel seçime kadar sürecektir. Dolayısıyla bu bağlamdaki çalışmalar başarılı bir şekilde devam ediyor." şeklinde konuştu.

"ERKEN SEÇİM VAR MI?"

Konuya ilişkin bir başka açıklama ise Habertürk'e konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den geldi. 2019 Yerel Seçimleri'nin erkene alınması gibi bir gündemlerinin olmadığını dile getiren Özhaseki, "Seçimlerin öne alınması gibi bir şey bizim gündemimizde yok. Ama bu tarih uygun değil. Bu tarih bize göre yanlış. Seçimler geçtikten sonra konuşulabilir" dedi.

Editör: TE Bilisim