Kulislere sızan listeyle ilgili AK Parti Ordu İl Başkanlığı'ndan herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İl Başkanı Halit Tomakin, sosyal medya hesabından, "Tevazu, samimiyet, gayretile çıktığımız bu yolda gece gündüz demeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler, milletvekillerimiz Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı ve Yönetim Kurulu ile Aday Tanıtım Toplantısı öncesi son kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DE 11 İSİM DEĞİŞTİ

Resmi olmayan kesin listeye göre 30 Mart 2014 seçimlerinde seçilen AK Partili belediye başkanlarından Cumhur İttifakı nedeniyle MHP'ye geçen 2 ilçeyle birlikte AK Partili 11 isim değişmiş oldu. 

ÜNYE ADAYI ÜZERİNDE HARARETLİ TARTIŞMALAR

Bu sırada kulislere sızan ilk listede Ünye Belediye Başkan Adayı Adem Atik olarak görünürken, bu isim daha sonra yerini Hüseyin Tavlı'ya bıraktı. AK Parti Ordu milletvekilleri ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin bu isimler üzerinde hararetli anlar yaşadığı ileri sürülürken, aynı şekilde hararetli tartışmaların yaşandığı ilçeler arasında Altınordu'da yer alıyor. Altınordu, Aybastı, Çamaş, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kumru, Perşembe ve Ünye belediye başkanlarının değiştiği listede resmi olmayan sonuçlara göre son şekil verildi. İşte o isimler:

Akkuş İsa Demirci,
Altınordu Aşkın Tören,
Aybastı Beytullah Gençtan, 
Çamaş Mahmut Ayparçası (MHP-Cumhur İttifakı),   
Çatalpınar Ahmet Türe,
Çaybaşı Hüseyin Semiz, 
Fatsa İbrahim Etem Kibar, 
Gölköy Fikri Uludağ, 
Gülyalı Talip Şen,
Gürgentepe Yaşar Şahin,    
İkizce Osman Kaygı (MHP-Cumhur İttifakı),  
Kabadüz Yener Kaya,
Kabataş Yakup Yılmaz,
Korgan Tuncay Kiraz,
Kumru Yusuf Yalçova, 
Mesudiye İsa Gül,   
Perşembe Mustafa S.Tandoğan,   
Ulubey İsa Türkcan,
Ünye Hüseyin Tavlı. 

Editör: TE Bilisim