İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar girdikleri 14 seçim ve halk oylamasında tercihlerini AK Parti'den yana kullanan vatandaşlara şükranlarını sunarak, sandıktan kendisine çıkan her bir oyu, namusu bilerek sahiplenen ve hakkını vermek için gece gündüz çalışan milletvekillerine, belediye başkanlarına, belediye meclis ve il genel meclisi üyelerine, sandık müşahitlerine, mahalle teşkilatlarına teşekkür etti.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Cumhur İttifakı'na olan bağlılığını bugün bir kez daha beyan ettiği için teşekkür eden Erdoğan, "Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en büyük dayanak noktalarından biri olarak gördüğümüz Cumhur İttifakı'na bağlılığımızı, buradan tekrar beyan ediyoruz. Sayın Bahçeli'ye, önümüzdeki seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayarak AK Parti'yi destekleme kararı için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

"HER BİR ARKADAŞIMA GÜVENİYORUM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adayların tamamını açıkladıktan sonra yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bu arkadaşlarımız hem sandıkta hem de inşallah seçildiklerinde görevleri başında kendilerinden beklenenleri en güzel şekilde ortaya koyacaklardır. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olarak her bir arkadaşıma güveniyorum. Yaptıkları çalışmalarda daima yanlarında olacağım. Onlar şehirlerinde biz ülkemizde ve tüm dünyada ortaya koyacağımız gayretle inşallah Türkiye'yi 2023'e hedeflerini yakalamış bir şekilde ulaştıracağız. AK Parti'nin bu seçimlerde alacağı güzel bir sonuç sadece partimize gönül verenleri sevindirmekle kalmayacak, ülkemizle ilgili kötü niyet besleyenlere de cevap teşkil edecektir. Önce AK Parti'yi sonra Türkiye'yi tökezletmek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun 15. imtihanından da inşallah zaferle çıkacağız. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

ORDU'NUN ADAYI MEHMET HİLMİ GÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in tanıtımından sonra Ordu'yu anons ederek, "Ordu, evet. Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız Hilmi Güler Bey Ordu'da adayımız. Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Kadın Kollarımız buyursunlar" dedi. Sahneye Ak Parti Ordu milletvekilleri, İl, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş tam kardo olarak çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından her belediye başkan adayın yaptığı gibi Ordu ekibi ile de bir süre ayakta sohbet etti.   

HİLMİ GÜLER KİMDİR?

15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan'dır. Dr. Yüksek Mühendis; ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı.

ODTÜ ve ADMMA Makine Mühendisliği Bölümü'nde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Türk Uçak Sanayii'nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. AK Parti Kurucu Üyesi oldu.
22. Dönem Ordu Milletvekili. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Güler, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK PARTİ'DE AÇIKLANAN DİĞER BAŞKAN ADAYLARI

Adıyaman; Süleyman Kılınç.
Amasya; Cafer Özdemir. 
Antalya; Menderes Türel. 
Ardahan; Yunus Baydar. 
Artvin; Mehmet Kocatepe. 
Bartın; Yusuf Ziya Aldatmaz. 
Batman; Murat Güneştekin. 
Bayburt; Fatih Yumak. 
Bitlis; Nesrullah Tanğlay. 
Bolu; Fatih Metin. 
Burdur; Deniz Kurt. 
Bursa; Alinur Aktaş. 
Denizli; Osman Zolan. 
Diyarbakır; Cumali Atila. 
Düzce; Faruk Özlü. 
Elazığ; Şahin Şerefoğulları. 
Erzurum; Mehmet Sekmen. 
Gaziantep; Fatma Şahin. 
Giresun; Aytekin Şenlikoğlu. 
Gümüşhane; Ercan Çimen. 
Hakkari; Cüneyt Epcim. 
Kahramanmaraş; Hayrettin Güngör. 
Karabük; Burhanettin Uysal. 
Kastamonu; Tahsin Babaş. 
Kayseri; Memduh Büyükkılıç. 
Kırıkkale; Mehmet Saygılı. 
Kırklareli; Burak Süzülmüş. 
Kilis; Mehmet Abdi Bulut. 
Kocaeli; Tahir Büyükakın. 
Malatya; Selahattin Gürkan. 
Nevşehir; Rasim Arı. 
Niğde; Emrah Özdemir. 
Rize; Rahmi Metin. 
Samsun; Mustafa Demir. 
Sinop; Ali Çöpçü. 
Şanlıurfa; Zeynep Abidin Beyazgül. 
Şırnak; Mehmet Yarka. 
Tekirdağ; Mestan Özcan. 
Yalova; Yusuf Ziya Öztabak.

Editör: TE Bilisim