AK Parti Ordu İl Başkanlığı görevine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un önerisi ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da onayı ile Halit Tomakin getirildi. 

KURTULMUŞ VE HAMARAT'I ZİYARET ETTİLER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve diğer il başkan adaylarıyla birlikte AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Ordu İl Başkanlığı görevine atanan Halit Tomakin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Engin Tekintaş ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür ederim. Göreve atanan yeni İl Başkanımıza başarılar dilerim." dedi.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat da Twitter hesabından, "Ak Parti Ordu İl Başkanlığı görevine getirilen değerli kardeşimiz Halit Tomakin'i tebrik eder, başarılar dilerim. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendisine ve il başkanlığı için görüşmeye gelen gönlümüzün il başkanı arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Hep beraber yolumuz açık olsun." ifadelerini kullandı.

Uğur Çelenk ve yönetim kurulunun istifa etmesinin ardından bir süredir vekaleten yürütülen koltuğun yeni sahibi de belli olmuş oldu. 4 İl başkan adayı arasından seçilen Tomakin'in önümüzdeki günlerde beraber yürüyeceği yol arkadaşlarını açıklaması bekleniyor. AK Parti'nin daha önce de Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tomakin, 1965 Ordu doğumlu. Eğitim Fakültesi'ni tamamladıktan sonra 14 yıl boyunca öğretmenlik yapan Tomakin, kendi arzusuyla memuriyetten istifa ederek ticaret hayatına atılmıştı. Halen Ordu'nun Altınordu ilçesinde inşaat ve imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren Tomakin, AK Parti'de Merkez İlçe Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2009 yılında da AK Parti'den Ordu İl Belediye Meclis üyesi olarak seçilmişti. İngilizce bilen Tomakin, evli ve 2 çocuk babası.

Editör: TE Bilisim