AK Parti'de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için AK Parti'ye yapılan aday adaylığı sonuçlarını açıkladı. 

Yavuz açıklamasında, "Belediye başkanlıkları için müracaat aldığımız 5-16 Kasım tarihleri arasında toplam 7 bin 180 kişi belediye başkanlığı aday  adaylığı başvurusunda bulunmuştur" diyerek Türkiye genelinde gerçekleştirilen temayül yoklamalarıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"İlklerin partisi AK PARTİ, bugün bir ilke daha imza atmış oldu. 10:00-16:00 saatleri arasında tüm Türkiye'de Teşkilat Temayül yoklamasını gerçekleştirerek, tüm sonuçlarıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza yansıtmış olduk hamdolsun. 127 bin 148 teşkilat mensubumuzun 114 bin 854'ü elektronik ortamda oylarını kullanarak katkılarını sunmuş oldular. Yüzde 90.33 oranında katılımla, son derece ilgili, coşkulu ve heyecanlı bir atmosferde geçti temayül yoklaması. AK Kadrolara ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Benimde refakat ettiğim İstanbul temayül yoklaması bir başka güzellik içinde icra edildi. Yüzde 98 katılımla gerçekleşen İstanbul temayül yoklamasında 8 bin 895 delegenin 8 bin 747'si bizzat oylarını kullanmış oldu. Başta İl Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Türkiye'nin dört bir yanındaydık. Her türlü katkıyı sunan Genel Başkan Yardımcılarımıza, MKYK Üyelerimize, milletvekillerimize, ana kademe, kadın ve gençlik kollarımıza, teşkilâtın her kademesinde görev almış teşkilat mensuplarımıza minnettarız."

Editör: TE Bilisim