2019 yerel seçim çalışmalarına hız veren AK Parti'de aday belirleme süreci bugün başladı. AK Parti Genel Merkezi, bugüne kadar belediyelerle ilgili birçok çalışma gerçekleştirmişti ancak bu kez nihayi karar için son kez belediyelerin fotoğrafı çekilecek. Aday belirlemede en büyük kriter ise vatandaş görüşleri olacak. Daha önce anketlerle belirlenen sonuçlar bir kez de yerinde gözlemlenecek, parti dışından adaylara da teklif götürülecek.

ANKETLER YAPILACAK

Sabah Gazetesi'nden Eda Işık'ın haberine göre aday belirlemede en önemli ikinci kriter ise teşkilatlar olacak. Teşkilatlarda sandırlar kurulacak böylece vatandaş ve teşkilatlarla birlikte el ele gönül gönüle şehri yönetecek isimler belirlenecek. 

ADAYLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Teşkilat temayül yoklamalarının yanı sıra özellikle 30 büyük şehirde geniş katılımlı anketler yapılacak. İllerin sorunları belirlenecek. Anket sonuçlarına göre belirlenen sonuçlar ayrıca yerinde gözlemlenecek. Tüm bu çalışmalar Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve Ekim ayında adaylar netleşmeye başlamış olacak. Önemli iller için son karar yine AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olacak.

Editör: TE Bilisim