TBMM'de 19 Aralık 2019 Perşembe günkü 38'inci birleşimde söz alan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in daha önce Belediye'yi yüzde 50 kara geçirdiklerini açıklamasına rağmen yapılan ihalede yolsuzluk olduğunu iddia etti.

İşte Adıgüzel'in kafa karıştıran o açıklaması:

"Altınordu Belediyesinin temizlik ihalesinde ağır yolsuzluk iddiaları var. Açık olarak yapılması gereken ihale, mükerrer bir şekilde, teklif usulü yapılıyor ve de ihaleyi alacak firma, çöp kamyonlarının plakası, şasi numarasına kadar noterle kayıt altında… Durum mahkemeye taşınıyor, mahkeme heyeti de başlarında hâkime hanım olmak üzere şantiyeye geldiklerinde buradaki görevliler mukavemet gösteriyor; inceleme yapılmasına, hukukun işlemesine engel olunuyor. Bu durum, 9 Ekim 2019 tarihli, elimdeki bu evrakla zabıt altına alınıyor; birazdan size ileteceğim. "Olay çıkmaması için alandan ayrıldık." diye tutanakta yazıyor, olanlar yazıyor. Bir ihale temizse, alengirli bir iş yoksa hukukun işlemesinden neden korkuluyor? Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz. Soruyu İçişleri Bakanına soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?"

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ve MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, daha önce de Engin Tekintaş yönetimindeki Altınordu Belediyesi'nin temizlik ihalesinde de sorunlar olduğunu dile getirmişti. 

"O TUTANAĞI DA ADALET BAKANI GÜL'E SUNDU"

CHP'li Adıgüzel, konuşmasında bahsettiği o tutanağı da Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sundu. Ancak basına da yansıyan ıslak imzalı o tutanağı nasıl temin ettiği noktasında ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Tutanağı ise Cumhuriyet Gazetesi yayınladı.

"ÇÖP VURGUNUNU BAŞKAN TÖREN ENGELLEMİŞTİ"

Geçtiğimiz Ekim ayı başında Altınordu Belediye Meclis Toplantısı'na başkanlık eden Başkan Aşkın Tören, Engin Tekintaş dönemindeki belediye yönetimini topa tutmuş, "1 milyon 900 bin liralık çöp toplama işini 900 bin liraya mal ettik. Belediyemiz bu işte yıllık 12 milyon, 5 senede ise 60 Milyon TL kar edecek" ifadelerini kullanarak, "Ben tarih yazmaya geldim, borç ödemeye gelmedim" şeklinde tepkisini dile getirmişti.

Editör: TE Bilisim