CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili olarak sert açıklamalar yaptı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı istifaya davet etti.

İşte CHP'li Mustafa Adıgüzel'ın o açıklamaları:

"PKK'nın suikast düzenlediği tek siyasasi lider olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran ahlaksız, provokatif ve yönlendirilmiş kişiler de, bu saldırının müsebbibi olanlar da mutlaka yargı önünde hesap verecektir. Şehidimiz de sözleşmeli er idi. Bugüne kadar onların haklarını tek savunan ve PKK'nın suikast düzenlediği tek lider olan Sayın Kemal Kılıçdaoglu'na bu şehidin cenazesinde yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Tüm vatandaşlarımızı sakın ve itidalli olmaya davet ediyorum." 

"ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNE YAPILMIŞTIR"

"Bugüne kadar sözleşmeli erleri tek dile getiren, PKK'nın suikast düzenlediği ve oğlu askerlik yapan tek lider olan Sn. Kemal Kılıçdaoğlu'na şehit cenazesinde yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Ülkemizin birliğine yapılmıştır. Failleri yargıya da ve millete de hesap verecektir."

BAKAN SOYLU VE AKAR'I İSTİFAYA DAVET ETTİ

"Bu devlet bir hukuk devleti ise "yakın bu evi yakın" diyen o sesin sahibini bulacak ve cezasını verecek. Bu devlet demokratik bir devlet ise Soylu istifa edecek. Hulusi Akar istifa edecek. Kemal Kılıçdaroğlu bir Mehmetçik babasıdır. Ya siz?"

Editör: TE Bilisim