Türkiye adım adım 24 Haziran seçimlerine doğru giderken, CHP ve İYİ Parti arasında şaşkınlık yaratan bir ittifak anlaşması ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden 15 milletvekilini istifa ettirerek, İYİ Parti'ye geçiş talimatını verdi. Böylece, Meclis'te 5 milletvekili ile temsil edilen İYİ Parti, 20 milletvekili ile Meclis'te grup kurma ve hazineden seçim yardımı almaya hak kazandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında, "Demokrasinin kazanması için, yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için siyasi değil ama demokratik bir tasarrufla Cumhuriyet Halk Partisi'ne mensup biraz sonra isimlerini sayacağım 15 Sayın Milletvekili partimizden bugün istifa ettiler ve İYİ Partiye katıldılar" açıklamasını yaptı.

Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da, " 15 milletvekili arkadaşımız Genel Başkanımızın talimatıyla bir parti görevini yerine getirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliğinden, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa edip İYİ Partiye geçmişlerdir. Bu tarihi bir sorumluluktur, bu tarihi bir görevdir" dedi.

AKŞENER "ABİDİK GUBİDİK İŞLERİMİZ OLMAYACAK" DEMİŞTİ 

Bu toplantıdan yaklaşık bir ay önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Şubat'ta "Çaresizliğin adını ittifak koydunuz. Çare siz değilsiniz, çare milletimiz" demiş, 24 Şubat'ta da "Bunlar yıkım ve çukur ittifakıydı. Şimdi de çıkar ittifakı var. Ama Allah'ın izniyle hem genel seçimlerde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu ittifakın milletimiz tarafından yerle bir edileceğini buradan görüyoruz" açıklamısını yapmıştı.   

Ve 11 Mart'ta yaptığı o açıklamanın bugün kendilerine döneceğinin hesabını yapmayan Akşener, "Kayseri'den sesleniyoruz. İYİ Parti olarak biz, ne çıkar ittifakı, ne çukur ittifakı, ne cukka ittifakı, ne de yıkım ittifakı asla yapmayacağız. Şartlı şurtlu şekilde insanlarla el sıkışıp, sırf aday olabilmek için, grup kurmak için abidik gubidik işlemiz olmayacak" demişti. 

CHP'NİN ADAYI AKŞENİR Mİ OLACAK?

Şimdi tüm Türkiye, Akşener'in tek hedefinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak olduğunu bilirken, henüz adayını açıklamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adayımız Meral Akşener'dir" şeklinde açıklama yapıp yapmayacağını merak ediyor.  

İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarından bazıları:







Editör: TE Bilisim