Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 'fındık fiyatı' açıklamamasına tepki göstermek için Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık konusunda AK Partili milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğruyu söylemediklerini belirterek şikayet etti.

Fındık üreticilerinin sesini duyurmak için 1 aydır mücadele ettiğini dile getiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Bizim niyetimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" diyerek başladığı konuşmasında AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ı da eleştirdi, "AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız televizyonlarda sürekli konuşuyor. TMO fındık alacak diyor. Gülyalı'da vatandaşın birini az kalsın dövüyordu. TMO fındığı alacak alacak diye bağırıyordu. Biz de umutla TMO fındığı alacak diye bekledik. Şimdi ayı Şenel Yediyıldız çıktı dedi ki, iyiki TMO fiyat açıklamadı. Devletin fındık almasına da gerek kalmadı. Fındık serbest piyasada 14-15 lirayı buldu. O şov yapan bir vekil var dedi, beni kastetti. Şov yapıyormuşum, O'nun da şovuna gerek kalmadı. Fındık 14-15 lirayla Şenel Yediyıldız şovumun karşılığında özür diliyorum. Fındık 15 lira mı? 14 lira mı? Şenel Amca nerede yaşıyor onu bilmiyorum ama Türkiye'de yaşamadığı kesin. Fındık bunların açıklaması yüzünden 12 liraya düştü. Türkiye'de serbest piyasa yok, İtalyan tekelci bir firma var. Alıcısı da o, satıcısı da o. İstediği fiyatı belirleyen bir firma var" diye konuştu. 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ"

Ordu'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz diyoruz ki, Myanmar'da, Arakan'da, Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Suriye'de dünya müslümanlarının derdiyle dertlenen Sayın Cumhurbaşkanı, senin vekillerin sana yalan konuşuyor. Senin vekillerin doğruyu söylemiyor. Bu fındık 15 liradan aşağı kurtarmaz. Millet perişan, duy milletin sesini. 8 milyon insanın sesini duy Sayın Cumhurbaşkanım" ifadelerini kullandı.

Enginyurt, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sayın Cumhurbaşkanı'nı seçtirmek için tam 45 gün mücadele verdim. Bundan dolayı mutluyum lakin bugünkü feryadımız Cumhurbaşkanı'na muhalefet değildir. 8 milyon üretici kan ağlıyor. Geçen sene 3 dolar olan fındık bu sene 2 dolar etmiyor. Gübre iki katına çıktı, işçi yevmiyeleri iki katına çıktı. Simite zam yapıldı, suya zam yapıldı. Fındık üreticilerinin suçu günahı nedir? Fındık üreticilerinin sesini duy Sayın Cumhurbaşkanı dememiz, niye Sayın Cumhurbaşkanı'nha muhalefet sayılıyor? Tefeci fakirin elinden zorla aldı fındığını."

Editör: TE Bilisim