ORDU - Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, hem CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 24 günlük adalet yürüyüşünü, hem de 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünü değerlendirdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a 24 gün süren 'adalet' yürüyüşünden bahseden İl Başkanı Şahin, "Dünya ve Türkiye kamuoyunda adaletin herkes için olması gerektiğini bütün dünya kamuoyuna duyurdu. Dünya'nın en barışçıl yürüyüşünü gerçekleştirdi" diye konuştu. Adaletin toplumun her kesimi için önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Bugün ülkeyi yönetenler şunu çok iyi bilmelidir ki, adalet herkese birgün lazım olabilir. Çok uzakta değil, daha yeni hafızalarımızda duran Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy askeri casusluk davalarını hepimiz biliyoruz. O gün, o davalarda savcı olanlar, bugün o davaların nasıl bir kumpas olduğunu gördüler ve yaşadılar" dedi. 

"DEMOKRASİ MUCİZESİ"

15 Temmuz hain darbe girişiminini birinci yıldönümünü nedeniyle açıklamalarda bulunan CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, halkın yurt genelindeki tepkisini ise 'demokrasi mucizesi' olarak nitelendirdi. 

Şahin, "Yaklaşık 1 yıl önce, hain FETÖ kalkışması sonucunda Türkiye'de bir darbe girişiminde bulunuldu. Bu darbe girişimine tüm halkımız ve özellikle parlamentoda bulunan tüm milletvekilleri istisnasız bu kalkışmaya karşı durdular. Onların oradan yaydıkları enerji, sokaklarda halkın da desteğiyle bertaraf edilmiş oldu. Önemli olan nokta şudur; evet bir demokrasi mucizesi yaşadık. Türkiye'de daha önce yaşanmış bütün darbelerin aksine darbeyi defettik ancak bu darbenin sonuçlarından yararlanmaya çalışanlar var malesef. Olağanüstü Hal Uygulamaları ile bu darbeyi oluşturan çalışan insanları yakalamak ve onları ortadan kaldırmak amacıyla getirilen OHAL uygulamaları malesef tophlumdaki bütün muhalif kesimleri kapsayacak biçimde genişletildi ve amacından saptı" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim