İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Fatih'te bulunan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti. 

İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi İYİ Parti'den Ordu'daki geçersiz oylara itiraz geldi

Oldukça ilginç açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 14 Mayıs Seçimleri'nin darbe girişimi olduğu vurgusunu yaptı. Bakan Soylu, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın, Türkiye'de birçok değişimin ve devrimin altına imza atmaya çalıştıklarını söyledi.

Vesayetlerin hepsinin son 21 yılda Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortadan kaldırıldığını vurgulayan Soylu, "15 Temmuz'da büyük bir deneme yaptılar. 15 Temmuz'da halk sokaklara döküldü. 15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. Şimdi burada söylüyorum. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve net. 14 Mayıs 2023 batının siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birinin bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler." dedi.

Editör: TE Bilisim