2 milyon 260 bini geçen vaka sayılarında en fazla vakanın görüldüğü ülke 706 bini geçen Amerika Birleşik Devletleri oldu. Can kaybı da en fazla 22 bin 745 ile İtalya'da, 20 bin 2 kişi ile İspanya, 18 bin 681 kişi ile Fransa ve 14 bin 576 ile İngiltere'de yaşandı. Sadece New York'taki can kaybı 13 bin 200'ü geçti. Türkiye'de bin 769'u bulan ölüm sayısı, 300'ün üzerinde vakaya sahip Ordu'da ise şu an 4'e yükseldi. Peki Türkiye'de bile 81 vilayete yayılan Koronavirüs, Dünya'nın hangi ülkelerinde yok? İşte COVID-19 Koronavirüs'ün uğramadığı o 21 ülkeyi, Ordu'nun İnternet Gazetesi Netordu.com sizler için tek tek araştı.     

Gürcistan'ın kuzeybatısında, Karadeniz'in doğusunda yer alır. 1992-1993 Abhaz-Gürcü savaşından galip çıkan Abhazlar, 1994 yılında Gürcistan'dan ayrılarak, Abhazya Cumhuriyeti'ni kurarak ülkesel bağımsızlıklarını ilan etmiştir. 

8 bin 600 km²'lik bir alana sahip olan Abhazya Cumhuriyeti'nde 2019 verilerine göre yaklaşık 250 bini aşkın kişi yaşıyor.

Gürcistan'dan daha eski bir geçmişe sahip olan Abhazların tarihi MÖ 3000'li yıllara kadar uzanıyor. Yaklaşık 4 bin 500 yıllık bir kültür ve devlet geleneğine sahip olan Abhazların yanında Gürcistan'ın geçmişi ise MS 4'ncü yüzyıl olarak biliniyor.  

Rusya başta olmak üzere Nikaragua, Venezuela, Nauru, Suriye, Güney Osetya,  Transdinyester ve Dağlık Karabağ Abhazya Cumhuriyeti'ni bağımsız bir devlet olarak resmen tanımış, ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti henüz tanımamıştır. Masallar diyarı olarak adlandırılan büyüleyiciği güzelliğiyle vadi ve göller diyarı olarak da bilinir.   

DAĞLIK KARABAĞ CUMHURİYETİ:

Güney Kafkasya'da hukuken Azerbaycan'a bağlı ancak bağımsızlığını ilan etmesine rağmen resmi olarak Ermenistan Cumhuriyeti dahil hiçbir ülke tarafından tanınmayan tarihi bir ülkedir. Nüfusunun önemli bir çoğunluğunu ise Ermeniler oluşturur. Ermenistan ve Azebaycan arasında tampon görevi gören bir ülke olarak tanımlanır. 

KİRİBATİ:

Kiribati ya da resmî adıyla Kiribati Cumhuriyeti, Büyük Okyanus'ta Mikronezya ada öbeği içerisinde, Büyük Okyanus'un orta kesiminde, takımadalardan oluşan bir ada ülkesidir. Yaklaşık 125 bin nüfuslu ada ülkesinin başkenti Güney Tarava'dır. 

282 km²'lik büyüklükte 16 mercanadasından oluşan Gilbert Adaları, 27.7 km²'lik büyüklükte 8 mercanadasından oluşan Phonenix Adaları ve yine 495 km²'lik büyüklükte 8 mercanadasından oluşan Line Adaları'ndan oluşur.


KOMORLAR: 

Afrika kıtasına bağlı bir ada ülke konumunda olan Komorlar, tropikal iklime sahip Dünya'nın en güzel adalarından biridir. Türkiye'nin aksine en serin dönemleri Temmuz ve Ağustos döneminde yaşanırken, en sıcak aylar ise içinde bulunduğumuz Şubat-Mart ve Nisan aylarıdır. Tüm adaların volkanik bir yapıya sahip olduğu Komorlar'da kıyılar sığ kayalıklar ve mercanlarla çevrilidir. 

KUZEY KORE:

Bilinmezlikleri, gizemleri ve tabiki ülkenin şirin tombul çocuğu gibi görünen ancak hiç de öyle olmayan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile bilinen bir ülke Kuzey Kore. Uzak Doğu'da Çin ile Japonya arasında yer alan Kore yarımadasında bulunuyor. Yaklaşık 3,5 milyon insanın yaşadığı tahmin ediliyor. Koronavirüs'ün uğramadığı ülkelerin arasında olması, ülkenin dış dünya ve ziyaretçilere tamamen kapalı olması. Öyle haydi kalkın Kuzey Kore'ye gidiyoruz diyemiyorsunuz. Başta Pekin olmak üzere sadece birkaç kentten ülkeye uçuşa müsade ediliyor. Yakın zamana kadar ABD, İsrail, Japonya ve Güney Korelilerin ülkeye girişi yasaktı. Demiryolu ile seyahat etmek Kuzey Kore vatandaşlarına bile yasak. Havayolu ile ancak başkenti Pyongyang'a inebiliyorsunuz ki, müthiş bir güvenlik koridorundan ve sorgudan geçiriliyorsunuz. Sadece başkentte savaştan kalma yerleri rehber ve korumalar aracılığıyla gezebiliyorsunuz ve izinsiz asla ama asla fotoğraf çekemiyorsunuz. Aksi takdirde girişte tüm elektronik eşyalarınızı teslim etmediyseniz, izinsiz fotoğraf çektiğiniz için casuslukla suçlanma ve tutuklanma riskiniz çok yüksek.

LESOTHO: 

Lesotho ya da resmî adı ile Lesotho Krallığı, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülke. Ülke topraklarının tamamı Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları ile çevrili. 1868 yılından Birleşik Krallık'tan bağımsızlığın kazanıldığı 1966 yılına kadar Basutoland olarak adlandırılan ve parlamenter monarşi ile yönetilen ülkenin başkenti Maseru'dur. Ülkede Koronavirüs görünmemesinin sebebi çok fazla ziyaretçi gitmemesi, dış dünyaya çok açık olmaması ve ülke nüfusunun sadece yüzde 5'inin 65 yaş üstü olması. 

DİĞER ÜLKELER

COVID-19 Koronavirüs'ün görülmediği diğer ülkeler ise Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Samoa, Sealand, Solomon, Somaliland, Tacikistan, Tonga, Transdinyester, Tuvalu, Türkmenistan, Vanuatu ve Yeşil Burun Adaladı. 

Editör: TE Bilisim