İstanbul'da faaliyet gösteren Ordu Dernekler Federasyonu'nun (ORDEF) düzenlediği Ordu Günleri, yaşanan bir takım anlaşmazlıklar sonucu bu sene yapılmayacaktı. Ancak kriz aşıldı, Ordulular 14'üncü kez İstanbul'da buluştu.
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fuar ve Etkinlik Alanı'ndaki etkinliği Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, CHP İstanbul Millletvekili Cemal Enginyurt, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ordulu Ali Tombaş, Sarıyer Belediye Başkanı Ordulu Oktay Aksu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu vatandaşlar katıldı.
14'üncü Ordu Günleri'ne davetli olmalarına program yoğunlukları nedeniyle katılamayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu telgraf gönderdi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler açılışta yaptığı konuşmasında "Biz bir aileyiz. Ordu'dan sevgiler, kucak dolusu saygılar. getirdik. Pandemi sonrası belediyecilik hizmetleri çok değişti. Kendi kendine yeten, doğduğu yerde doyan bir il oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda klasik belediyeciliğin dışında şehir ekonomisine ağırlık veren bir yol izledik. Ordu'muz bildiğiniz gibi siyasileriyle, insan kaynaklarıyla, yetişmiş insan gücüyle çok zengin ve çok güzel bir il. Özgül ağırlığı çok yüksek bir iliz. Bu bakımdan siyaset üstü bir zenginliğe sahibiz. Bu zenginliğin en önemlilerinden bir tanesi de İstanbul buluşmaları. Onun için ORDEF'i ve emeği geçen herkese tebrik ediyorum. Artık gurbet kavramı kalmadı, hem teknoloji hem de havaalanı ile hep bir arada oluyoruz. Yazları da hep birlikteyiz. Onun için gelin Ordu ile İstanbul arasındaki köprüyü fiziki olarakta kaldıralım ve gönülleri birleştirelim. Bu çalışmaları ortak yapalım. İstanbul, Ordu’muzun 19 ilçesi ve bir birinden güzel 772 mahallesiyle birleşmiş durumda. Bu bakımdan bir tecrübe ve sermaye birikimini birlikte yapalım. Ortak çalışmalar hayata geçirelim. Çevre illerle birleşmiş durumdayız. Bu bakımdan şimdi büyük bir ekonomiyi çevirmeye çalışıyoruz. Özellikle iklim değişikliği ile birlikte sayılı yaşanılabilir kentlerden bir tanesi olduk. Artık biz zeytin de dikiyoruz, mandalina ve portakalda dikiyoruz. Su ile ilgili önemli çalışmalarız var. Gelin baba evinizin yanına başka bir ev daha yapalım. Hafta sonları Ordu’ya gelin, daha sık görüşelim. Güzel çalışmaları birlikte yapalım. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşından sonra yaşanılabilir bir kent olmanın yanında lojistik bir merkezde olacağız. İş insanlarımızın bu gözle de bakmasını istiyoruz. Bu buluşmaların şehrimiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer de yaptığı konuşmasında, "Ordu günlerinde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyet ifade etmek isterim. Ordu, önümüzdeki 20 yıl içerisinde küresel ısınmanın etkisiyle birlikte Türkiye'de yaşanabilir ilk üçteki bir kent olacaktır. Onun için Ordu'nun bu gelecek vizyonunu bugünden oluşturmak için el birliği ile aynı hedefe kilitlendik, emin adımlarla bu hedefe doğru yol yürüyoruz." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol mensupları tarafından kurdele kesimi yapılarak, Ordu Günleri etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından stantlar gezildi. “Ordu Günleri” Etkinliği 23 Kasım 2024 Pazar gününe kadar devam edecek.





