Ordulu balıkçılar, 1 Eylül'den itibaren 'vira bismillah' diyerek sezonu açtı, ancak sezon bereketsiz başladı.
2025-2026 su ürünleri yasağının kalkmasıyla denizlerde de hareketlilik başladı. Ancak yeni sezonun ilk günler özellikle de deniz suyu sıcaklığı nedeniyle beklenen bereketi vermedi.
Kıyıdan yaklaşık 3-4 açıkta istavrite ağ atan büyük balıkçı takımları, ağları küçük ve orta boy istavritlerle doldurdu.
TEZGAHLAR CEP YAKIYOR
Balıkçı tezgahlarındaki balık çeşitleri de ilk günlerin beklenen bollukla geçmediğinin kanıtı oldu. Çünkü en ucuz balığın kilosu 100 TL'den satılıyor. Ordu'da istavritin kilosu 100 TL'den satılırken, mezgit 150, barbun ve zargana ise 200 TL'den satılıyor.
İRİ PALAMUT 300 LÜFER İSE 700 TL'DEN SATILIYOR
Yeni yeni yüzünü gösteren palamutların tanesi 150 ila 300 TL'den satılırken, yaklaşık 350 gramlık lüferin tanesi 700 TL'den, kilosu ise 2 bin TL'den satılıyor.