ORDU - Ordu Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar programı, bu sene de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

Buluşmaya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz, OTSO Başkanı Servet Şahin, OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ordu Tabipler Odası Başkanı Özgür Enginyurt, Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nurullah Yaldız, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile il ve ilçelerde görev yapan basın mensupları katıldı.

İftarın ardından yapılan yemek duasından sonra yapılan konuşmalarda, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu güne damgasını vurdu. Vali Balkanlıoğlu, "Bir ülkede eğer basın sansürsüz, istediği gibi rahat çalışabiliyorsa, istediği haberleri verebiliyorsa orada demokrasiden, insan haklarından, şeffaflıktan söz edilebilir ama basın eğer sansür altında ve zor şartlarda çalışıyorsa orada kapalı kapılar arkasında her numaranın döndüğü ve demokrasiden, insan haklarından söz edilemeyen geri bir ülkeden bahsetmek lazım" diye konuştu. 

İftar buluşmasında konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu da, basın mensuplarının zorlu şartlarda mesai gözetmeksizin çalıştığına işaret etti ve işlerinde başarılar diledi.
Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim