Ordu'da uydudan yayın hayatını sürdüren 2 televizyon kanalından biri olan Tv52 uydu yayın hayatına 2,5 aylık ara verdi. Ekranlarını karartan Tv52 Televizyonu, Eylül ayının ikinci çeyreğinden itibaren yeni ekran yüzleriyle izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Tv52'nin yayınlarına ara vermesiyle ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay, amaçlarının 2-3 yıldır peşinde oldukları alt yapı, teknik ve idari bina sorununa çözüm kavuşturmak olduğunu belirterek, "Kaynağı ekonomik olarak bir tadilat yapmamız gereken bir süreçteyiz. 25 yıldır aynı binadayız. Dolayısıyla gereksinim oldu. Mümkünse taşınmak istiyoruz buradan. Mali olarak zor ayakta duran bir yapının toprak alarak üzerine bina yapması da oldukça zor. Dolayısıyla biz kiralayabileceğimiz bir alana taşınmak istiyoruz yani arsa alarak kiralayabileceğimiz ve üzerine bina yapabileceğimiz bir alan istiyoruz" dedi. 

Özellikle yine ekonomik olması nedeniyle kamusal bir arazi üzerinde yer arayışları olduklarını belirten Akçay, "Bunu da hayrına değil, bedeli karşılığında kiralık talep ediyoruz. İdarecilerden tekrar bu yönde rica ediyoruz. Bu olmazsa yapılmış bir binaya taşınmak için temaslardayız. Hiç birisi olmazsa, bulunduğumuz yerde düzenlemeler yapacağız. Ekonomik tedbir olarak 2-2,5 aylık bir yayın arası vereceğiz. Döndüğümüzde çok daha güçlü, çok daha kurumsal ve kaliteli bir ekranla izleyenlerin çok daha memnun olacağı bir şekilde olacağız. Yerellerden ayrıştıran bir noktada olmak istiyoruz. Çünkü ciddi bir marka değeri ve portföyü var. Türkiye'ye yansıyabilecek bir sinerjisi var. 3 yıl içinde de istediğimiz noktaya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"16 EYLÜL'DE YENİDEN BAŞLAYACAK"

Akçay, Tv52'nin 16 Eylül'de yeni yayın dönemine başlayacağını belirterek, "Fragmanlarla açılmış bir yeni yayın dönemi olacak. Bu dönem yeni ekran yüzlerimizin tanıtımlarıyla geçecek. 20 Eylül'e kadar tamamen yayın hayatına başlamış olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim